Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec je na obeh tekmah s Frosinonejem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: Reuters
Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec je na obeh tekmah s Frosinonejem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: Reuters

Prva tekma se je končala z 0:0, drugo tekmo so gostje v Frosinoneju, za katerega igra še en slovenski reprezentant Luka Krajnc, dobili z minimalno razliko (0:1), a to na kakšen način! V 90 minutah igre jim je uspelo prejeti kar 10 rumenih in dva rdeča kartona, odločilni zadetek pa so dosegli z dvema igralcema manj!

Najprej je bil v 45. minuti izključen slovenski reprezentant Struna, potem ko je v razmiku nekaj minut prejel dva rumena kartona, v 81. minuti je moral predčasno pod prho še Riccardo Gagliolo. Carpiju se ni pisalo nič dobrega, nato pa je pet minut pozneje srečanje in potnika v finale končnice za preboj med elito italijanskega nogometa odločil Gaetano Letizia.

26-letni Neapeljčan je z izjemnim zadetkom poskrbel za navdušenje na tribuni za gostujoče navijače. Prosti strel je izvedel Francesco Fedato, ki je žogo le nastavil Letizii, ta pa je z več kot 25 metrov s silovitim diagonalnim projektilom premagal domačega vratarja Francesca Bardija.

Carpi, ki je sezono v Serie B sklenil na 7. mestu, zdaj čaka na drugega finalista končnice, ki bo znan danes zvečer, ko se bosta pomerila Perugia in Benevento. Slednji s prve tekme brani minimalno prednost (1:0). Potnik v Serie A bo znan po dveh finalnih obračunih.

Veliko smole za Frosinone
Še nekaj zanimivosti: Frosinone je sezono v Serie B končal z enakim točkovnim izkupičkom kot drugouvrščeni Hellas iz Verone (74 točk), a si je ta drugo mesto in neposredno napredovanje v Serie A prislužil zaradi boljšega izkupička iz medsebojnih tekem. Končnici, v kateri nastopajo ekipe, razvrščene od 3. do 8. mesta, bi se s tretjim mestom Frosinone lahko izognil, če bi sezono po pravilih končal z desetimi točkami naskoka pred četrtouvrščeno ekipo, a mu to ni uspelo. Četrto- in petouvrščena Perugia ter Benevento sta dobila tekmi zadnjega kroga in poskrbela, da je bila razlika le 9 točk, zato so morali 'kanarčki v končnico. Iz te so zdaj izpadli proti ekipi, ki je v rednem delu sezone osvojila 12 točk manj, in so na preboj v Serie A primorani počakati še vsaj leto dni.

Serie B, končnica, polfinale, drugi tekmi:
Frosinone - CARPI 0:1 (0:0) 0:0
Letizia 86.
RK: Struna 45., Gagliolo 81./oba Carpi
Kranjc (Frosinone) in Belec sta igrala vso tekmo, Struna do 45. minute, Jelenič (vsi Carpi) pa do 65. minute.

Danes ob 20.30:
PERUGIA - BENEVENTO 0:1

V krepkem tisku je izid prvih tekem.