Dušan Kosič si želi  več odločnosti v posamičnih dvobojih. Foto: www.nkolimpija.si
Dušan Kosič si želi več odločnosti v posamičnih dvobojih. Foto: www.nkolimpija.si
Sreten Sretenović
Sreten Sretenović je prepričan o uspehu Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

"Igralci Širokega so se na domačem igrišču postavili nazaj, s čimer so me precej presenetili. Igrali so na protinapade in zelo bojazljivo, a tudi pokazali, da so zelo nevarna ekipa. Partizan je na prijateljski tekmi dočakal našo napako in to se nam tokrat ne sme zgoditi. Vsak naš igralec bo moral biti še za 20 ali 30 odstotkov boljši, kot je bil v Širokem, če se želimo uvrstiti v naslednji krog," je pred povratno tekmo 1. predkroga Evropske lige povedal športni direktor Olimpije.

Olimpija se je že lani pomerila s tekmeci iz Bosne in Hercegovine in izpadla s skupnim izidom 5:0.

Upajo na izdatno pomoč navijačev
"Njihova pozitivna stvar je tudi agresivnost, posledica tega so bile naše številne napake pri podajah na prvi tekmi. Te moramo spraviti na minimum, v posamičnih dvobojih moramo biti odločnejši, seveda pa moramo čim prej izkoristiti kakšno izmed priložnosti, ki jih ne bo veliko. Pri tem pa moramo mrežo ohraniti nedotaknjeno, če dobimo gol, nam bo v nadaljevanju zelo težko," opozarja trener Ljubljančanov Dušan Kosič, ki upa na izdatno pomoč navijačev.

Branilec Sreten Sretenović je prepričan, da se ob zbrani igri za napredovanje Olimpije ni bati: "Tekmeca zdaj poznamo malce bolje. Če bomo spoštovali naš dogovor iz slačilnice in če nam ga bo uspelo prenesti na igrišče, bo šla Olimpija naprej."
Evropska liga, 1. predkrog, povratni tekmi

Četrtek ob 15.00:
ŠAHTER KARAGANDI - KOPER 1:1

Ob 20.00:
OLIMPIJA - ŠIROKI BRIJEG 0:0
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.