Dare Vršič je tudi na Pecari nekajkrat nevarno zapretil. Foto: Nejc Puš
Dare Vršič je tudi na Pecari nekajkrat nevarno zapretil. Foto: Nejc Puš
Dušan Kosič
Dušan Kosič se z varovanci iz Širokega Brijega vrača z ugodnim izidom. Foto: Nejc Puš
Mile Ačimović
Mile Ačimović je pogrešal nekaj več kombinatorike. Foto: Nejc Puš

Ljubljančani se z gostovanja na Pecari vračajo z ugodnim izidom. Lani so morali na gostovanju v Širokem Brijegu priznati premoč domači vrsti (3:0), tokrat pa so pokazali zeleno-beli povsem drug obraz in bili morda celo nekoliko boljši nasprotnik.
Čeprav je Dušan Kosič moral v Ljubljani pustiti kar nekaj nogometašev, so si gostitelji v prvem polčasu priigrali zrele priložnosti. Najlepšo je zapravil Davor Škerjanc v 24. minuti, 12 minut kasneje pa je s prostega strela nevarno poskusil Dare Vršič.

Široki nevaren predvsem iz protinapadov
Tudi v drugem delu so zmaji narekovali ritem igre, a domači nogometaši so bili nevarni predvsem iz protinapadov. Pet minut po prihodu na igrišče je nevarno zapretil Hrvoje Mišić. Nogometaš, ki je lani zatresel mrežo Olimpije, je v igro vstopil na začetku drugega polčasa in se kmalu znašel v dobrem položaju, vendar je streljal mimo leve vratnice. Le nekaj trenutkov kasneje je imela Olimpija veliko priložnost po udarcu iz kota Aneja Lovrečiča, vendar je Boris Bačak strel ubranil.

Pred vrati Elvisa Džafića, ki je prednost dobil pred Kristian Lipovcem, je bilo znova vroče v 69. minuti. Po strelu Matea Roskama v protinapadu je ljubljanski vratar nespretno žogo odbil, a je bil nato dovolj hiter, da je preprečil domače vodstvo.

Bešić na igrišču le tri minute
Dve minuti kasneje je Kosič v napad poslal Adnana Bešića, ki je le tri minute po prihodu na zelenico v skoku udaril Dina Corića in si prislužil rdeč karton. Le nekaj trenutkov pred zadnjim sodnikovim žvižgom so veliko priložnost imeli gostitelji. Z glavo je meril Wagner, vendar je bil Džafić na mestu.

Kosič je na gostovanje peljal 19 igralcev, doma so ostali Saša Ranić, Alen Vučkić, Aleksander Šeliga, kaznovani Boban Jović ter poletna okrepitev Antonio Delamea Mlinar , ki se je v zadnjem trenutku poškodoval.

Možnosti ostajajo izenačene
"Za nami je težko gostovanje, na katerem je naša mlada ekipa morala hitro dozoreti in pokazati pravi karakter. Manjkalo nam je nekaj kombinatorike, na koncu pa smo lahko zadovoljni s pozitivnim rezultatom. Odločalo se bo na povratni tekmi, kar smo pričakovali in napovedovali. Upam, da nas bodo navijači na Stožicah podprli v velikem številu in da bomo skupaj proslavili uvrstitev v naslednji krog. Možnosti so še naprej povsem izenačene," je dejal športni direktor Olimpije Mile Ačimović.

Trener Kosič je dodal: "Pričakoval sem točno tako tekmo, prišli smo igrat nogomet, imamo ekipo ki je to sposobna. Široki je čakal našo napako in prežal na protinapade, to se nam dogaja tudi v prvenstvu. Preveč smo komplicirali. Če je bil Široki pred tekmo favorit, so zdaj možnosti 50:50, morali pa bomo odigrati maksimalno tekmo, če želimo naprej."

Prvi predkrog, prva tekma:
ŠIROKI BRIJEG - OLIMPIJA 0:0
4.500 gledalcev
RK: Bešić 74./Olimpija

Široki: Baćak; Ćorič, Renato, Džidić, Bertoša; Ivanković, Serdarušić (46./Mišić), Zakarić (77./Varea), Roskam (77./Pinjuh), Šilić; Wagner.

Olimpija: Džafić; Ivelja, Sretenović, Andjelković, Salkič; Lovrečič, Radujko, Fink (78./Omladič), Vršič, Škerjanc; Valenčič (71./Bešić).

Sodnik: Stelios Trifonos (Ciper)