Ibrahimović zbira državne naslove kot za stavo, a pri tem tudi menja klube kot srajce - v Pariz je tako iz Milana prišel šele lani poleti. Foto: EPA
Ibrahimović zbira državne naslove kot za stavo, a pri tem tudi menja klube kot srajce - v Pariz je tako iz Milana prišel šele lani poleti. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je že rekorder v tem, da je državne naslove osvojil s šestimi različnimi klubi. Spodletelo mu je le z njegovim matičnim klubom Malmöjem. Foto: EPA

Samo dva tedna je potreboval "Ibrakadabra", da se je že sprl z novim trenerjem Laurentom Blancom, poročajo iz Francije, predvsem pa je 31-letni nogometaš iz Malmöja nezadovoljen, ker na Park princev prihaja mlajši in prav tako spektakularni napadalec Edison Cavani, katerega prestop iz Napolija je že dogovorjen in čaka le še na uradno oznanilo.

20 milijonov za zagotovljen državni naslov
Ugledni športni dnevnik L'Equipe poroča, da je muhasti golgeter postal želja Manchester Cityja, ki išče nadomestilo za prodana Carlosa Teveza in Maria Balotellija. 31-letni švedski reprezentant naj bi tako bil na voljo že za 20 milijonov evrov. A tukaj je še en tekmec, Ibrahimović, predvsem pa njegov menedžer Mino Raiola, ki sta se že pred dnevi ponudila Realu iz Madrida. Sprva so ju v kraljevem klubu zavrnili zaradi Ibrahimovićeve starosti in težkega značaja, zaradi katerega ga v vseh klubih spremljajo spori in težave.

Ancelotti lani uspeval in zmagoval
A vztrajni Raiola še ni odnehal, saj Real po novem vodi ravno Carlo Ancelotti, ki je v PSG-ju postal francoski prvak ravno po zaslugi Ibrahimovića in njegovih 31 prvenstvenih golov, s čimer je bil Šved bosansko-hrvaških korenin gladko prvi strelec Ligue 1. Seveda pa še zdaleč ni izključena možnost, da bodo bogati Katarci že znali zadovoljiti Ibrahimovića in ga prepričali, da ostane v Parizu, kjer odkrito ciljajo na zmago v Ligi prvakov, to pa je ravno lovorika, ki manjka "Ibri".

Svojeglavi Ibrahimović je pravi fenomen - po eni strani je zagotovilo za državne naslove, po drugi pa je prava ptica selivka. V zadnjih 14 letih je tako postal kar 10-krat državni prvak, in to z vsemi šestimi klubi, za katere je igral in zadeval ključne gole: Ajax (2), Juventus (2), Inter (3), Barcelona (1), Milan (1) in PSG (1).

Ga mika rekord po različnih državnih naslovih?
Če bi se Ibrahimović preselil v Anglijo in še tam postal državni prvak, bi najverjetneje postavil samostojni rekord z zvezdicami iz petih različnih držav. Po Guardianovi spomladanski raziskavi so nekateri nogometaši osvojili po štiri različne državne naslove: med elito ob Ibrahimoviću tako sodijo Arjen Robben, Deco, Mark van Bommel, Jiri Jarošik, Rivaldo, David Beckham in Yaya Toure.

Pet različnih naslovov je sicer že uspelo osvojiti enem nogometašu - to je zdaj že upokojeni Mateja Kežman, ki je bil prvak v ZRJ (Partizan), na Nizozemskem (PSV), v Angliji (Chelsea), Turčiji (Fenerbahče) in v Belorusiji, pri čemer pa ni dobil priznanja za beloruskega prvaka, saj je za BATE Borisov v drugi polovici sezone 2011 odigral le šest prvenstvenih tekem (brez gola).