Aurelio Andreazzoli je pred Empolijem deloval pri Romi, kjer je bil pomočnik. Foto: EPA
Aurelio Andreazzoli je pred Empolijem deloval pri Romi, kjer je bil pomočnik. Foto: EPA

Zamenjal bo nekdanjega italijanskega selektorja Cesareja Prandellija. Andreazzoli je bil v pretekli sezoni na čelu Empolija, ki je izpadel v drugo ligo. Genoa in Empoli sta sezono končala z 38 točkami, vendar je Genoa, član katere je slovenski vratar Rok Vodišek, na 17. mestu obstala med elito na podlagi boljšega razmerja iz medsebojnih tekem.

Genovčani so z novim strategom podpisali pogodbo za dve sezoni. Predsednik Enrico Preziosi se je sicer odločil, da bo svoj delež v tem klubu prodal. Na trenerski klopi Genoe so se v pretekli sezoni zamenjali trije trenerji. Na začetku sezone je bil trener Davide Ballardini, ki ga je po zgolj osmih tekmah zamenjal Ivan Jurić.

Hrvaški strokovnjak se je na klopi obdržal še manj, zasedbo je vodil na le šestih tekmah. Jurića je odnesel poraz proti tretjeligašu Entellu v pokalnem tekmovanju. Nato se je na vroči stolček usedel še Prandelli, ki pa prav tako ni uresničil pričakovanj. Po podatkih italijanskih medijev je tudi Jurić dobil novega delodajalca. Hrvat bo v novi sezoni vodil zmagovalca dodatnih kvalifikacij za popolnitev prve italijanske lige Hellas iz Verone, kjer igra občasni slovenski reprezentant Jure Balkovec.