Valter Birsa v soboto ne bo mogel pomagati soigralcem. Foto: MMC RTV SLO
Valter Birsa v soboto ne bo mogel pomagati soigralcem. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Matjaž Kek se še ni dokončno odločil, kdo bo začel tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Kek ostal še brez Birse
Kakšna bo začetna postava proti Čehom?

Član Auxerra zagotovo ne bo igral, saj sumijo, da ima gnojno angino. Selektor Matjaž Kek zaradi tega še ne ve, katera enajsterica bo začela sobotno srečanje. "Verjetno bo prišlo do sprememb tako na bočnih igralnih mestih kot v napadalni vrsti. Kakšne bodo, se še nisem odločil. Večjih neznank sicer ni, toda počakajmo na današnji popoldanski trening, ki bi lahko še razredčil naše vrste," je dejal Kek in še enkrat dodal, da ga zanima le pozitiven izid.

Moštvo bo popolnil Vršič
Ker mu je ostalo le 17 nogometašev, je v izbrano vrsto vpoklical še Dareta Vršiča, ki je v reprezentanci zaradi težav s poškodbami zadnjič igral pred letom in pol proti Belorusiji.

"Fantje so na treningih izjemno prizadevni, med njimi je opaziti prijateljstvo in tudi zunaj igrišča delujejo kot eden, kar me navdaja z optimizmom. Verjamem, da nas jutri lahko razveselijo," je kljub številnim težavam s poškodbami optimističen Mariborčan. V vratih bo Jasmin Handanovič, zagotovljeno mesto v prvi postavi imajo še Andraž Kirm, Mirnes Šišič, Robert Koren in Milivoje Novakovič.

V spletni klepetalnici MMC-ja je gostoval Mišo Brečko. Preberite, kaj je povedal.




Simič: Upam, da bo po tekmi prijetno

Tekmo nestrpno pričakuje tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič. "Sem optimist in pričakujem zmago. Zaupam strokovnemu vodstvu in prepričan sem, da bo enajst izbrancev, ki bodo začeli tekmo, dalo vse od sebe. Pričakujem tudi bučno podporo s tribun. Obeta se nam lep nogometni večer in upam, da bo tudi po tekmi razpoloženje prijetno," je povedal Simič.

Novakovič: Nepremagljivega vratarja ni
Milivoje Novakovič
, s tremi goli najučinkovitejši nogometaš v slovenski reprezentanci v dozdajšnjem delu kvalifikacij za SP 2010, prav tako ne skriva velike želje po zmagi, ki bi pomenila ohranitev upanja za odhod v Južnoafriško republiko in maščevanje za poraz na Češkem (0:1).

"Čehi so favoriti, o tem ni dvoma, toda tudi favoriti vselej ne zmagujejo. Pomembno je, da se jih ne bojimo, da bomo tekmo začeli odločno in prepričani, da jih lahko uženemo. Krasi nas kolektivna igra, kar je v športu zelo pomemben dejavnik. Ni pomembno, kdo je strelec, pomembno je, da damo zadetek in zmagamo. Petra Čecha zelo cenim, je med najboljšimi vratarji na svetu, vendar nepremagljivega vratarja ni," je razmišljal napadalec Kölna.

Tekma v razprodanem Ljudskem vrtu se bo začela ob 20.45.

Skupina 3:

Sobota ob 20.45 (prenos na TVS 2):
SLOVENIJA - ČEŠKA

Ob 18.15 (prenos na TVS 2):
SEVERNA IRSKA - POLJSKA

 
Lestvica:
SLOVAŠKA 4 3 0 1 8:5 9 SEVERNA IRSKA 5 2 1 2 8:4 7 ČEŠKA 4 2 1 1 5:2 7 POLJSKA 4 2 1 1 6:4 7 SLOVENIJA 4 2 1 1 5:3 7 SAN MARINO 5 0 0 5 1:15 0


M. R.

Kek ostal še brez Birse
Kakšna bo začetna postava proti Čehom?