53-letni Jürgen Klopp je najboljši trener sezone v angleškem nogometnem prvenstvu. Foto: Reuters
53-letni Jürgen Klopp je najboljši trener sezone v angleškem nogometnem prvenstvu. Foto: Reuters
Klopp o Fergusonu: kot bi srečal papeža

"Navdušen sem, da sem prejel to nagrado sira Alexa Fergusona, ki nosi ime po človeku, ki ga izjemno občudujem, čeprav vem, da tega kot trener Liverpoola ne bi smel reči. Bil je prvi angleški trener, ki sem ga spoznal, skupaj sva zajtrkovala. Ne vem, ali se tega sploh še spominja. Meni bo ostalo v spominu za vedno, bilo je, kot bi se srečal s papežem. Že takoj sva se ujela. Takrat si nisem mislil, da bom nekoč v rokah držal lovoriko, ki nosi njegovo ime," je povedal Klopp in dodal, da ima nagrada še posebno težo, ker so glasovali kolegi iz trenerskih vrst.

Ferguson Kloppu: Tvoja ekipa je igrala izjemno

Alex Ferguson, dolgoletni trener Manchester Uniteda, je razplet glasovanja komentiral z besedami, da si je Klopp popolnoma zaslužil nagrado, pri tem pa dodal: "Neverjetno, na kakšni ravni je igral Liverpool. S svojo osebnostjo si zaznamoval ves klub. Oprostil ti bom, da si me ob pol štirih zjutraj poklical, da bi mi povedal, da ste prvaki. Hvala!"

Liverpool je v zadnji sezoni angleškega prvenstva osvojil 99 točk, najbližji zasledovalec Manchester City jih je zbral 81.

V Championshipu je najboljši trener Marcelo Bielsa, ki je Leeds United popeljal v Premier ligo, v ženski Super ligi pa je nagrado za najboljšo prejela Emma Hayes (Chelsea).

Po Lovrenu odhaja tudi Lallana

32-letni vezist Adam Lallana se iz Liverpoola, pri katerem je bil od leta 2014, seli v Brigton. Po Dejanu Lovrenu, ki odhaja k ruskemu Zenitu, je Lallana drugi igralec, ki je zapusti angleške prvake.