Branilci naslova so po ogorčenem boju izločili petkratne svetovne prvake, ki so po zaostanku z dvema goloma popolnoma zavladali na igrišču, a je bila premoč v posesti in poskusih strelov jalova.

Goli polfinala Argentina - Brazilija 2:1

Dva gola v treh minutah

Argentinci so dvakrat zadeli v treh minutah in si nabrali dovoljšno prednost za drugi zaporedni finale mundiala v futsalu. Foto: MMC RTV SLO
Argentinci so dvakrat zadeli v treh minutah in si nabrali dovoljšno prednost za drugi zaporedni finale mundiala v futsalu. Foto: MMC RTV SLO

Po izenačenih uvodnih desetih minutah je Argentina prišla v treh minutah do dveh golov prednosti. Ključni mož je bil Cristian Borutto, ki je sprva vse opravil sam, na golovi črti pa je nogo za zadetek podstavil Constantino Vaporaki. Dve minuti zatem je po imenitni akciji Borutto dosegel še sam gol. Na drugi strani so Brazilci zaman obstreljevali vratarja Nicolasa Sarmienta, ki je odlično branil.

Ob iztekanju prvega polčasa so Brazilci le odgovorili iz prekinitve, iz kota je premeteno podal Pito, na drugi vratnici pa je žogo čez črto potisnil Ferrao.

Obleganje Sarmienta ni obrodilo sadov

Sorodna novica "Tekma, ki jo bosta zagotovo gledala tudi Messi in Neymar"

V drugem polčasu kljub kopici strelov in živčnosti ni bilo zadetkov, četudi so Brazilci lep del polčasa igrali brez vratarja, a se jim siloviti pritisk ni obrestoval. Veliko priložnost je pet minut pred koncem po strelu iz obrata zapravil Pito, strel in odboj Rodriga pa je bil izbit z golove črte. Pri Argentini je Vaporaki v predzadnji minuti zapravil strel na izpraznjen gol, kar pa se jim ni maščevalo.

Nasprotnika Argentine bo dal četrtkov polfinale Portugalska – Kazahstan, ki si ga boste lahko prav tako ogledali v neposrednem prenosu na TV SLO 2/MMC-ju od 19.00 dalje.


9. SVETOVNO PRVENSTVO V FUTSALU
LITVA 2021

POLFINALE:

Brazilija – ARGENTINA 1:2 (1:2)
Ferrao 17.; Vaporaki 11., Borutto 13.
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Četrtek ob 19.00:
PORTUGALSKA – KAZAHSTAN
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

FINALE v nedeljo ob 19.00.
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Argentinci z dvema hitrima goloma strli Brazilce