Marin Leovac je v 68. minuti v Zagrebu takole načel mrežo Dinama. Foto: EPA
Marin Leovac je v 68. minuti v Zagrebu takole načel mrežo Dinama. Foto: EPA
Olivier Giroud
Olivier Giroud je v 77. minuti postavil končni izid tekme med Fenerbahčejem in Arsenalom v Carigradu. Foto: EPA
Navijači Basla
Navijači Basla so se veselili lepe zmage v Bolgariji. Foto: EPA
Schalke - Paok
Schalkeju ni uspelo streti Paoka. Foto: EPA

Od slovenskih nogometašev je igral samo Roman Bezjak, ki je v dresu bolgarskega prvaka Ludogorca začel tekmo proti Baslu in bil na zelenici do 56. minute. Švicarji so bili boljši z 2:4.
Arsenal je v gosteh premagal Fenerbahče z 0:3, Schalke pa si je doma dovolil spodrsljaj proti Paoku in samo remiziral (1:1).
V Zagrebu strelca Leovac in Stanković
Na Maksimiru sta sredi drugega polčasa zadela Marin Leovac in Marko Stanković ter prekinila niz osmih zaporednih domačih zmag Dinama v evropskih kvalifikacijah. Stanković je končni izid postavil četrt ure pred koncem tekme, le nekaj minut zatem, ko je bil pri gostiteljih zaradi grobega prekrška izključen rezervist Ante Rukavina. Ta je na igrišču preživel samo nekaj sekund!
Disciplinirana Austria v prvem polčasu ni bila na težkih preizkušnjah, v drugem polčasu pa zaigrala pogumneje, kar se ji je bogato obrestovalo. Leovac (rojen je v Jajcu ter ima hrvaško in avstrijsko državljanstvo) je po lepi akciji več nogometašev, ki so žogo prenesli z desne na levo stran igrišča, natančno streljal z levico med bližnjo vratnico in vratarjem Oliverjem Zeleniko ter poskrbel za vodstvo Dunajčanov. Stanković, ki je Avstrijec srbskega rodu, je podvojil prednost z roba kazenskega prostora.
Fenerbahče reši le še čudež
Za Arsenal so v Carigradu prav tako v drugem polčasu mrežo zatresli Kieran Gibbs s svojim prvim golom v Evropi, Aaron Ramsey s strelom z roba kazenskega prostora (vratar Volkan Demirel bi lahko bolje posredoval) in Olivier Giroud z 11-metrovke po prekršku Michala Kadleca nad Theom Walcottom. Topničarji so tako na pragu tega, da že 16. sezono zapored zaigrajo v skupinskem delu Lige prvakov.
Stevens unovčil poznavanje Schalkeja
V Gelsenkirchnu je Schalke povedel v 32. minuti prek Jeffersona Farfana, ki je zadel z levico z 12 metrov. Zelo pomemben zadetek za izenačenje Paoka, ki je v "playoffu" dobil priložnost po diskvalifikaciji ukrajinskega Metalista, je v 73. minuti prispeval Slovak Miroslav Stoch z izjemnim strelom z desnico. Trener Grkov je Nizozemec Huub Stevens, ki je bil izbran za trenerja stoletja pri Schalkeju. Tam je bil odpuščen decembra lani, med drugim pa je z njim leta 1997 osvojil tudi Pokal Uefa.

Liga prvakov, 4. predkrog, prve tekme, prvaki


DINAMO ZAGREB - AUSTRIA DUNAJ 0:2 (0:0)
Leovac 68., Stanković 75.
RK: Rukavina 71./Dinamo
Vršiča (Austria) ni bilo v ekipi.
Dinamo: Zelenika, Ivo Pinto, Lee Addy, Šimunić, Pivarić, Ademi, Soudani, Husejinović (62./Sammir), Pamić (83./Brozović), Fernandes, Čop (70./Rukavina).

Austria: Lindner, Koch, Rogulj, Ortlechner, Leovac, Holland, Royer (91./Murg), Stanković, Mader, Jun (85./Grünwald), Hosiner (82./Okotie).

Sodnik: Howard Webb (Anglija)



LUDOGOREC RAZGRAD - BASEL 2:4 (1:1)
Marcelinho 23., Stojanov 50.; Salah 12., 59., Sio 64., Schär 84./11-m
RK: Junior Caicara 83./Ludogorec
Bezjak (Ludogorec) je igral do 56. minute.

STEAUA - LEGIA VARŠAVA 1:1 (1:0)
Piovaccari 34.; Kosecki 53.
Šulerja (Legia) ni bilo v ekipi.
Odigrano v torek:
VIKTORIA PLZEN - MARIBOR 3:1 (1:0)
Čišovsky 8., Darida 58., Duriš 90.; Mejač 66.

ŠAHTAR KARAGANDI - CELTIC 2:0 (1:0)
Finončenko 12., Hižničenko 77.


Neprvaki
SCHALKE - PAOK 1:1 (1:0)
Farfan 32.; Stoch 73.

FENERBAHČE - ARSENAL 0:3 (0:0)
Gibbs 51., Ramsey 64., Giroud 77./11-m

Fenerbahče: Demirel, Irtegun (46./Gönül), Yobo, Alves, Kadlec, Topal, Meireles (82./Potuk), Emre, Sow, Webo (62./Emenike), Kuyt.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny (33./Jenkinson), Gibbs, Rosicky, Wilshere, Walcott (87./Monreal), Ramsey, Cazorla, Giroud (82./Podolski).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


Odigrano v torek:
LYON - REAL SOCIEDAD 0:2 (0:1)
Griezmann 17., Seferović 50.
RK: Biševac 75./Lyon

PACOS DE FERREIRA - ZENIT 1:4 (0:1)
Leao 58.; Širokov 27., 60., 90., Degra 85./ag

PSV EINDHOVEN - MILAN 1:1 (0:1)
Matavž 60.; El Shaarawy 15.
Matavž je igral do 76. minute.
Povratne tekme bodo v torek in sredo.