Lionel Messi je v štirih dneh zabil kar pet golov. Foto: EPA
Lionel Messi je v štirih dneh zabil kar pet golov. Foto: EPA
Bojan Krkić
Bojan Krkić je ob prvem dotiku z žogo zatresel mrežo. Foto: EPA
Marouane Chamakh
Marouane Chamakh je Bordeaux popeljal v četrtfinale. Foto: EPA
Kostas Mitroglu
Kostas Mitroglu je s sijajnim strelom pod prečko Olympiacosu vlil upanje. Foto: EPA

Katalonci so povedli v 13. minuti, ko so Nemci pustili Lionelu Messiju veliko prostora, argentinski velemojster se je odločil za strel z roba kazenskega prostora z levico in Jens Lehmann je bil brez moči. Le devet minut pozneje so gostitelji izvedli šolsko akcijo. Messi je našel Yayo Toureja, ki je z desne strani poslal žogo v sredino, Pedro Rodriguez pa je le še podstavil nogo.
Stuttgart le v vlogi statistov
Tudi v nadaljevanju je bila Barca precej boljši tekmec. Po uri igre je Messi s strelom iz obrata z 18 metrov z levico ujel Lehmanna na napačni nogi. Dani Alves mu je izjemno podal s peto. Dve minuti pred koncem je Bojan Krkić zamenjal Andresa Iniesto in s prvim dotikom z žogo postavil piko na i. Podal mu je Zlatan Ibrahimović, ki je v 66. minuti zamenjal Sergia Busquetsa. Gostje so bili popolnoma nemočni.

Gourcuff hitro načel mrežo Grkov
Bordeaux je z 2:1 ugnal Olympiacos in se prebil v četrtfinale. Francozi so prvo srečanje dobili z 1:0 v Atenah, na povratnem obračunu pa so povedli že v peti minuti, ko je s prostega strela zadel Yoan Gourcuff. Isti igralec je bil blizu drugega gola tudi v 44. minuti, ko je z novega prostega strela stresel prečko. V zadnjih trenutkih prvega dela je Matt Derbyshire zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.

Rezervist Mitroglu poskrbel za napeto končnico
V 60. minuti so Grki ostali le z deseterico. Derbyshire si je prislužil drugi rumeni karton. Pet minut pozneje so gostje kljub številčni oslabljenosti izenačili. Z močnim strelom s 15 metrov je zadel Kostas Mitroglu, ki je vstopil v igro le dve minuti pred tem. V 68. minuti so le z desetimi igralci ostali tudi gostitelji, Alou Diarra je dobil drugi rumeni karton. Tekma je kar naenkrat postala izjemno napeta, saj so Grki za napredovanje potrebovali le še en zadetek. Odločilni zadetek za francoske prvake je dosegel Marouane Chamakh z glavo dve minuti pred koncem po lepi podaji Benoita Tremoulinasa. V sodnikovem podaljšku je rdeči karton prejel še branilec Olympiacosa Olof Mellberg.

Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov bo v petek ob 12. uri v Nyonu.

Osmina finala, povratne tekme:
BARCELONA - Stuttgart 4:0 (2:0) 1:1
88.543; Messi 13., 60., Pedro 22., Krkić 89.

Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Pique, Maxwell, Busquets (66./Ibrahimović), Toure, Iniesta (88./Krkić), Messi, Henry (78./Milito), Pedro.

Stuttgart: Lehamnn, Celozzi (46./Gebhardt), Niedermeier, Delpierre, Molinaro, Träsch, Kuzmanović, Khedira, Hleb, Cacau, Pogrebnjak (70./Marica).

BORDEAUX - Olympiacos 2:1 (1:0) 1:0
34.000; Gourcuff 5., Chamakh 88.; Mitroglou 65.
RK: Diarra 68.; Derbyshire 60., Mellberg 94.

Bordeaux: Carrasso, Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas, Diarra, Fernando, Wendel (90./Jussie), Plašil (84./Sertic), Gourcuff, Chamakh.

Olympiakos: Nikopolidis, Torosidis, Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo, Maresca, Zairi (65./Mitroglou), Stoltidis (80./Ledesma), Lua Lua, Datolo, Derbyshire.

Že odigrano:
Sevilla - CSKA MOSKVA 1:2 (1:1) 1:1
Perotti 41.; Necid 39., Honda 55.

Chelsea - INTER 0:1 (0:0) 1:2
Eto'o 78.
RK: Drogba 86./Chelsea

Real Madrid - LYON 1:1 (1:0) 0:1

MAN. UNITED
- Milan 4:0 (1:0) 3:2

ARSENAL - Porto 5:0 (2:0) 1:2

Fiorentina - BAYERN 3:2 (1:0) 1:2

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.