Jose Mourinho - prišel, videl, zmagal. Foto: Reuters
Jose Mourinho - prišel, videl, zmagal. Foto: Reuters
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o - mož za velike tekme. Mrežo je zatresel že v dveh finalih Lige prvakov. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti in Didier Drogba
Didier Drogba je ob koncu tekme nekoliko prestrogo dobil rdeči karton, a ta odločitev ni več vplivala na razplet tekme. Foto: Reuters
Keisuke Honda
Keisuke Honda je bil najboljši igralec tekme v Sevilli. Foto: Reuters

Tudi na drugem prizorišču torkovih obračunov je po tekmi vladalo žalostno razpoloženje, saj Sevilla ni zadržala ugodnega izhodišča, ki si ga je prigarala na prvi tekmi v Moskvi (1:1). CSKA je povratno tekmo dobil z 2:1.

Uvodnih 45 minut izjemno taktičnih
Prvi polčas na Stamford Bridgeu je bil pričakovano zaprt in neatraktiven, saj si je vsaka ekipa priigrala le po en strel v okvir vrat. Gostitelji so prevladovali predvsem v zadnjih petih minutah, ko so si priigrali nekaj lepih priložnosti, a je bila italijanska obramba vedno na mestu.

Akcija šah - mat v izvedbi Sneijder - Eto'o
Londončani so zalet ponesli tudi v začetek drugega polčasa, ko so nizali polpriložnosti in stopnjevali pritisk, a je Julio Cesar nekajkrat dobro posredoval, svoje delo pa je opravila tudi čvrsta obramba. Italijanski prvaki so počasi, a zanesljivo vzpostavili ravnotežje. Odločilni trenutek se je zgodil v 78. minuti, ko je Wesley Sneijder z dolgo podajo lepo našel Samuela Eto'oja, ta se je otresel Branislava Ivanovića in z natančnim strelom ob vratnici matiral tretjega vratarja Rossa Turnbulla. Ta je priložnost dobil po poškodbi Petra Čecha in Hilaria.

Mourinho ključ našel v kontroli žoge
"Bili smo brez dvoma mnogo boljši," je tekmo v svojem slogu ocenil Mourinho in nadaljeval: "Chelsea je odlična ekipa, to vem tako jaz kot moji igralci. Vedeli smo, da je ključ do zmage v kontroliranju žoge. Brez tega ne bi imeli nikakršnih možnosti. Ko je Eto'o dosegel gol, sem vedel, da nimajo več možnosti, njihova igra je povsem razpadla. Vse je bilo izjemno, ne le naša igra, ampak tudi odnos."

Dva gola padla v dveh minutah
CSKA je v Sevilli povedel v 39. minuti, ko je Keisuke Honda žogo sprejel iz avta, jo prepustil Tomašu Necidu, ki je mojstrsko ukanil Ivico Dragutinovića, nato pa žogo spravil še mimo vratarja Andresa Palopa.

Honda zadel s prostega strela
Španci so izenačili že dve minuti pozneje, po podaji Jesusa Navasa je zadel Diego Perotti. Tekma se je "prelomila" v 55. minuti, ko so Rusi še drugič povedli. Tokrat se je med strelce vpisal odlični Honda, ki je zadel s prostega strela. Palop se je žoge nerodno dotaknil, tako je ta zletela v mrežo.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme
Chelsea - INTER 0:1 (0:0) 1:2
Eto'o 78.
RK: Drogba 86./Chelsea

Chelsea: Turnbull; Ivanović, Alex, Terry, Žirkov (74./Kalou); Ballack (62./J. Cole), Obi Mikel, Lampard; Anelka, Drogba, Malouda.

Inter
: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Cambiasso, Sneijder (85./Mariga), Motta (92./Materazzi); Pandev (75./Stanković), Eto'o, Milito.

Sevilla - CSKA MOSKVA 1:2 (1:1) 1:1
Perotti 41.; Necid 39., Honda 55.

Sevilla: Palop; Stankevičius, Fazio, Dragutinović, Navarro (74./Adriano); Navas, Zokora, Renato (71./Negredo), Perotti, Capel (46./Kanoute); Fabiano.

CSKA: Akinfejev; V. Berezutcki, Ignaševič, A. Berezutcki, Ščenikov; Semberas, Aldonin, Honda (82./Rahimić), Gonzalez (88./Mamajev), Krasić (72./Odiah); Necid.

Sreda ob 20.45:
BARCELONA - STUTTGART 1:1

BORDEAUX - OLYMPIACOS 1:0

Že odigrano:
Real Madrid - LYON 1:1 (1:0) 0:1
Ronaldo 6.; Pjanić 75.

MANCHESTER UNITED - Milan 4:0 (1:0) 3:2
Rooney 13., 46., Park 59., Fletcher 88.

ARSENAL - Porto 5:0 (2:0) 1:2
Bendtner 10., 25., 90./11-m, Nasri 63., Eboue 66.

Fiorentina - BAYERN 3:2 (1:0) 1:2
Vargas 28., Jovetić 54., 63.; van Bommel 60., Robben 65.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.