Sergio Guardiola je zaradi neprimernih tvitov ostal brez pogodbe z B-ekipo Barcelone. Foto: Reuters
Sergio Guardiola je zaradi neprimernih tvitov ostal brez pogodbe z B-ekipo Barcelone. Foto: Reuters

24-letni španski nogometaš je najprej sklenil pogodbo, nato pa so jo po šestih urah ekspresno prekinili zaradi žaljivih tvitov na račun kluba.

Guardiola ni v sorodu s slovitim nekdanjim trenerjem Barcelone Pepom Guardiolo, včasih pa je bil zapriseženi navijač madridskega Reala. Pred dvema letoma je prek družbenih medijev širil sporočila v slogu: "Naprej, Madrid" in "J...te se, Katalonci".

Za razkritje žaljivih tvitov zdaj že nekdanjega člana katalonskega kluba so poskrbeli zapriseženi navijači, ki so bili ogorčeni, da je član njihovega svetega kluba postal nogometaš, ki je žalil svetinjo.

"V Barceloni smo se odločili za razdrtje pogodbe, ki smo jo podpisali s Sergijem Guardiolo, potem ko smo odkrili, da je objavil žaljive tvite o klubu in Kataloniji," je Barcelona zapisala v uradni izjavi za javnost.

Tvite je napisal njegov prijatelj
Guardiola je nazadnje nosil dres Alcorcona in je bil zelo vesel novega izziva. Zato je bil še toliko bolj presenečen, ko je izvedel, da je Barcelona z njim ekspresno prekinila sodelovanje. Guardiola je sicer ugovarjal, da ni bil osebno odgovoren za žaljive tvite, in se je opravičil, a ugovor ni zalegel.

"Zavedam se, da sem naredil napako. Opravičujem se Kataloniji in Barceloni. Razumem odločitev. Sam bi enako ravnal. Hkrati pa bi rad jasno povedal, da nisem napisal teh tvitov. Prijatelj je vzel moj telefon in napisal, kar je napisal. Gre za nesporazum. Tviti so bili napisani leta 2013, šlo je za neslano šalo prijatelja, vse do zdaj nisem vedel za obstoj teh tvitov. Barcelona je zelo lepo ravnala z mano. Razumem njihovo odločitev. Zdaj se bom odpravil domov, videli bomo, kaj bo," je dejal zdaj že nekdanji član Barcelonine rezervne ekipe B.