Ali se bo spor med vodilnima igralcema LA Galaxyja poznal tudi na igrišču? Foto: EPA
Ali se bo spor med vodilnima igralcema LA Galaxyja poznal tudi na igrišču? Foto: EPA
Clint Dempsey in  Landon Donovan
Ameriški kapetan Landon Donovan je v finalu Pokala konfederacij zablestel z golom za 2:0. Na koncu je Brazilija vseeno slavila s 3:2. Foto: Reuters

Ameriški junak Pokala konfederacij je v intervjuju za prihajajočo knjigo Beckhamov poskus (The Beckham Experiment) močno kritiziral Angleža in ga označil za slabega moštvenega kolega in neprimernega kapetana. Vzrok ostrih besed je bilo Beckhamovo vztrajanje pri podaljšanju posoje v Milanu, zaradi česar je izpustil prvo polovico sezone v ameriški nogometni ligi MLS.

Donovan ostaja kapetan Galaxyja
34-letni superzvezdnik je na drugi strani oceana obtožil Donovana neprofesionalnega vedenja. Na začetku tedna se je angleški reprezentant le priključil Galaxyju. "To je zdaj za nami. O zadevi ne bom več govoril, to ostaja med mano in Landonom," je bil kratek Becks, ki pa je moral Američanu prepustiti kapetanski trak. Donovan je bil od januarja do marca na posoji pri münchenskem Bayernu, a se je nato v nasprotju z Beckhamom vrnil v Los Angeles.

Cilj za vsako ceno je končnica
LA Galaxy
po 17 odigranih tekmah (od 30) zaseda peto mesto v Zahodni konferenci, v končnico vodijo prva štiri mesta. V dveh letih "Beckhamove ere" se klubu Philipa Anschutza, ki je med drugim tudi lastnik LA Kingsov, ni uspelo uvrstiti med najboljših osem severnoameriških moštev. V primeru novega neuspeha varovancev Brucea Arene poznavalci napovedujejo temeljito čiščenje hiše, kar naj bi odneslo tako Donovana ko Beckhama.

Becks v nedeljo proti Milanu
V četrtek "galaksija" gostuje v New Yorku pri Red Bullu, nato pa jih doma v nedeljo čaka prijateljska tekma z Milanom, kamor naj bi se Beckham vrnil na posodo po koncu ameriške sezone. Ob tem bode dejstvo, da hkrati v ZDA poteka tudi Zlati pokal oz. severnoameriško nogometno prvenstvo, kjer se bodo v soboto začeli izločilni boji.