Karim Bellarabi je dosegel najhitrejši zadetek v zgodovini nemškega prvenstva. Foto: Reuters
Karim Bellarabi je dosegel najhitrejši zadetek v zgodovini nemškega prvenstva. Foto: Reuters
Karim Bellarabi
Karim Bellarabi in Steffan Kiessling sta bila junaka na stadionu Weestfalen. Foto: EPA
Arjen Robben
Arjen Robben je šest tednov po koncu svetovnega prvenstva že v odlični formi. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller je znova potrdil, da je izjemno iznajdljiv pred vrati. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski se je zelo trudil, vendar mu ni uspelo zatresti mreže. Foto: EPA

Pep Guardiola je presenetil z začetno postavo. Na sredini igrišča je začel 17-letni Gianluca Gaudino, poleg Lucasa Scholla (sedel je na klopi) največji dragulj mladinske šole Bavarcev. Sin nekdanjega sijajnega napadalca Stuttgarta in Eintrachta iz Frankfurta Maurizia Gaudina je pustil zelo dober vtis. V nemškem prvenstvu je debitiral tudi Juan Bernat, Holger Badstuber pa je odigral prvo tekmo v Bundesligi po 1. decembru 2012, ko si je hudo poškodoval koleno in sta bili potrebni dve operaciji.
Rafinha, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Thiago Alcantara in Franck Ribery okrevajo po poškodbah in odsotnost nosilcev igre se je zelo poznala na zelenici. Pri gostih je manjkal Nicklas Bendtner, ki še ni dovolj časa treniral z ekipo.
Ritem v uvodne četrt ure je bil zadržan, Manuel Neuer je v 16. minuti zelo slabo izbil žogo izpred svojih vrat, dobil jo je Vierinha in stekel po desni strani sam proti vratom, nato pa zelo slabo podal v sredino. V nadaljevanju je prevladoval Bayern, izstopal je Arjen Robben, ki je že v sijajni formi. Po klasični akciji z desne strani je prišel do strela z levico, Max Grün pa je bil na mestu. Po pol ure igre je po podaji Gaudina z akrobatsko potezo v zraku do strela prišel Robert Lewandowski, mojstrsko je iztegnil desnico in preusmeril žogo proti vratom, Grün pa jo je odbil v kot.
Robben osmešil Luiza Gustava
Premoč gostiteljev je kronal Thomas Müller v 37. minuti, potem ko je Philipp Lahm na desni strani zaposlil Robbna. Nizozemec je velemojstrsko preigral nekdanjega soigralca Luiza Gustava (Brazilec je izpadel kot kakšen igralec iz kadetske lige) in podal pred vrata, kjer je Müller le še podstavil desnico in zatresel malo mrežico.
Olić poskrbel za zanimivo končnico
Že v drugi minuti drugega dela je Lewandowski lepo našel Robbna, ki je stekel v prazen prostor, Francoz Josuha Guilavogui ga ni spremljal, ampak mu je celo dovolil strel z levico z enajstih metrov, in Grün je bil nemočen. Bavarci so nato malce zaspali, pet minut zatem je Vierinha iz avta podal do Ivice Olića, ki se je otresel Badstuberja in z močnim strelom z levico pospravil žogo pod prečko.
Misija nemogoče - Malanda zgrešil prazen gol
Lewandowski ni imel svojega večera, v 57. minuti se je znašel sam pred vrati, a je zelo slabo streljal. V 72. minuti je vstopil Malanda namesto Luiza Gustava. Sedem minut zatem so imeli gostje najlepšo priložnost tekme. Rezervist Maximilian Arnold je z leve strani idealno poslal predložek pred vrata, pritekel je Malanda in z osmih metrov streljal v Neuerja, žoga se je odbila od prečke na nogo Malande, ki je s pol metra zgrešil žogo. Ta se je odkotalila mimo vrat. Gol je bilo težje zgrešiti! Trener gostov Hecking je padel na kolena in se držal za glavo.
Neupravičeno razveljavljen gol Rodeja
Šest minut pred koncem je rezervist Sebastian Rode z natančnim strelom z 18 metrov zatresel mrežo, a je stranski sodnik popolnoma neupravičeno dosodil prepovedani položaj Müllerja. Namesto 3:1 so se morali gostitelji še do 93. minute mučiti za tri točke, a gostje niso več resneje zapretili. Na 21. gostovanju v Münchnu so še dvajsetič ostali praznih rok.
"Za vsakega trenerja na svetu je vedno najpomembnejša zmaga. Po vodstvu z 2:0 smo izgubili nadzor nad igro, Wolfsburg je bil boljši. Kondicijo imamo le za 65 ali 70 minut na tako visoki ravni. Potrebujemo čas, vrniti se morajo nosilci igre," je pojasnil Guardiola, ki se zaveda, da ga čaka še vsaj en zahteven mesec.

Bellarabi zadel že v 9. sekundi

Slabo je v novo sezono štartala Borussia, ki je na derbiju v Dortmundu izgubila proti Bayerju iz Leverkusnu z 0:2. 24-letni Karim Bellarabi je postal strelec najhitrejšega zadetka v 52-letni zgodovini Bundeslige. V Dortmundu je zatresel mrežo Borussie že po devetih sekundah. "Lekarnarji" so s sredine igrišče poslali žogo v kazenski prostor rumeno-črnih, Sebastian Boenisch je lepo zaposlil Bellarabija, ki je z desnico matiral Mitchella Langeraka. Do zdaj so bili lastniki rekorda Giovane Elber (Bayern München, proti Hamburgu januarja 1998), Ulf Kirsten (Bayer Leverkusen, proti Kaiserslauternu marca 2002) in Paul Freier (Bochum, proti 1860 Münchnu maja 2003).

Jalov pritisk Borussie
V nadaljevanju prvega polčasa je imel Bayer še nekaj priložnost, Steffan Kiessling je zapretil z glavo v 11. minuti, Hakan Calhanoglu pa je s prostega strela za las zgrešil sedem minut zatem. V drugem polčasu so gostitelji silovito pritisnili. V 84. minuti je strel Matthiasa Ginterja z glavo odbil Bernd Leno. Vratar gostov je v sodnikovem podaljšku zaustavil še poskus Pierra-Emericka Aubameyanga. V 95. minuti je Erik Durm izgubil žogo pred svojim kazenskim prostor, Bellarabi je podal v sredino, kjer je Kiessling z desnico poslal žogo v mrežo.

1. krog:
BAYERN - WOLFSBURG 2:1 (1:0)
Müller 37., Robben 47.; Olić 52.

Bayern: Neuer, Lahm, Dante, Badstuber, Juan Bernat, Gaudino (90./Höjbjerg), Alaba, Robben, Müller, Götze (62./Shaqiri), Lewandowski (79./Rode).

Wolfsburg: Grün, Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo (72./Junior Malanda), Vieirinha (60./Caligiuri), Hunt (46./Arnold), De Bruyne, Olić.

Sodnik: Felix Zwayer




HOFFENHEIM - AUGSBURG 2:0 (2:0)
Szalai 33., Elyounoussi 35.
Matavž (Augsburg) je igral do 83. minute.

KÖLN - HAMBURGER SV 0:0
Brečko in Maroh (oba Köln) sta igrala vso tekmo.

HANNOVER - SCHALKE 2:1 (0:0)
Prib 67., Joeslu 70.; Huntelaar 47.

HERTHA - WERDER 2:2 (1:0)
Schieber 16., 47.; Lukimya 53., di Santo 55.

EINTRACHT - FREIBURG 1:0 (1:0)
Seferović 15.

BORUSSIA (D) - BAYER (L) 0:2 (0:1)
Bellarabi 1. (9. sekunda), Kiessling 95.

Borussia Dortmund: Langerak, Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm, Kehl, Jojić (75./Grosskreutz), Mhitarjan, Reus (75./Hofmann), Aubameyang, Immobile.

Bayer Leverkusen: Leno, Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch, Castro, Rolfes (62./Reinartz), Bellarabi, Son (76./Brandt), Calhanoglu (80./Papadopoulos), Kiessling.

Sodnik: Deniz Aytekin



PADERBORN - MAINZ 2:2 (1:1)
Kachunga 38., Huenemeier 87.; Okazaki
34., Ku 90.

BORUSSIA (M) - STUTTGART 1:1 (0:0)
Kramer 90.; Maxim 51.

Lestvica:                             
BAYER (L)             1  1 0 0  2:0  3
HOFFENHEIM            1  1 0 0  2:0  3
BAYERN                1  1 0 0  2:1  3
HANNOVER              1  1 0 0  2:1  3
EINTRACHT             1  1 0 0  1:0  3
HERTHA                1  0 1 0  2:2  1
MAINZ                 1  0 1 0  2:2  1
PADERBORN             1  0 1 0  2:2  1
WERDER                1  0 1 0  2:2  1
BORUSSIA (M)          1  0 1 0  1:1  1
STUTTGART             1  0 1 0  1:1  1
KÖLN                  1  0 1 0  0:0  1
HAMBURGER SV          1  0 1 0  0:0  1
SCHALKE               1  0 0 1  1:2  0
WOLFSBURG             1  0 0 1  1:2  0
AUGSBURG              1  0 0 1  0:2  0
FREIBURG              1  0 0 1  0:1  0
BORUSSIA (D)          1  0 0 1  0:2  0