Mauro Icardi je po javnem izbruhu spora z vodstvom kluba izgubil kapetanski trak in nato izpustil kar 10 tekem, 4 evropske in 6 ligaških, v prvo postavo črno-modrih pa se je vrnil šele v zadnjih dveh krogih. Foto: Reuters
Mauro Icardi je po javnem izbruhu spora z vodstvom kluba izgubil kapetanski trak in nato izpustil kar 10 tekem, 4 evropske in 6 ligaških, v prvo postavo črno-modrih pa se je vrnil šele v zadnjih dveh krogih. Foto: Reuters

Trener Diego Simeone želi v klub pripeljati rojaka, ki naj bi v ekipi zamenjal Diega Costo, poroča madridski športni dnevnik As. Costa je z izpadom na sobotnem prvenstvenem derbiju La Lige, ko je bil zaradi zmerjanja sodnika izključen, očitno izgubil ves dobropis iz prvega uspešnega obdobja pri Atletih. Atletico je kljub herojski predstavi Jana Oblaka (8 obramb) po dveh golih v zadnjih minutah izgubil v Barceloni z 0:2, ob zaostanku 11 točk za vodilnimi Katalonci pa je špansko prvenstvo odločeno.

Znova kopica govoric okoli Griezmanna
Vročekrvnega v Braziliji rojenega španskega napadalca naj bi rojiblancosi v prihajajočem prestopnem roku preselil na Kitajsko. Sočasno bi nakup Icardija tudi uravnotežil morebitno izgubo Antoina Griezmanna, ki ima prav tako bogate ponudbe drugih klubov, tako kot lani ga španski mediji z vso silo povezujejo z Barcelono. A v soboto so tribune Camp Nouuja dale jasno vedeti, da si ne želijo Francoza, ki je lani z dramatičnim dokumentarcem "Odločitev" že dal enkrat košarico.

Sorodna novica Primer Icardi: od prvega do zadnjega v klubu - tudi po zaslugi žene

Veliko golov in škandalov, nič lovorik
Atletico naj bi bil za Icardija, ki je v letošnji sezoni za Inter dosegel 16 golov, a zaradi spora z vodstvom kar nekaj časa ni igral, pripravljen plačati 75 milijonov evrov. Icardijev odhod iz kluba zahtevajo tudi Interjevi navijači, potem ko je skupaj s svojo ženo in hkrati menedžerko Wando Naro požgal mostove z navijači in najbrž nepopravljivo pokvaril odnose z vodstvom milanskega kluba. Vzrok je seveda bil denar in obnovitev ter podaljšanje pogodbe z Interjem, ki kljub kar 123 golom na 212 tekmah v Icardijem v glavni vlogi ni osvojil niti ene lovorike.

Icardi je sicer pri tem trikrat postal najboljši strelec Serie A in je po številu golov v velikih petih ligah Evrope najučinkovitejši med nogometaši, starimi do 26 let.