Damjan Bohar je igral na obeh tekmah Lige narodov v Stožicah. S prvim zadetkom za reprezentanco je priigral tri točke proti Moldaviji (1:0). Foto: www.alesfevzer.com
Damjan Bohar je igral na obeh tekmah Lige narodov v Stožicah. S prvim zadetkom za reprezentanco je priigral tri točke proti Moldaviji (1:0). Foto: www.alesfevzer.com

Bohar je do zdaj nosil dres poljskega kluba Zaglebie, ki pa ga je po pisanju poljskih medijev Osijeku prodal za pol milijona evrov. Bohar naj bi v Osijeku zaslužil 33.000 evrov na mesec.

"Osijek je bil zame edina prava ponudba. Ko sem se slišal s trenerjem Nenadom Bjelico, sem klubu takoj povedal, da se mu želim pridružiti," je dejal Bohar, za katerega naj bi se zanimala tudi Legia Varšava in Lech Poznan, vendar zanj nista želela plačati tolikšne odškodnine.

Hrvaška liga je veliko kakovostnejša od poljske
"Zadnjih deset dni je bilo zame zelo napornih, pogovori z nekdanjim klubom niso bili lahki. Prišel sem v zelo dober klub. Upam, da bom kmalu ujel pravi ritem. Hrvaška liga je veliko kakovostnejša od poljske lige. Na Poljskem ni veliko taktike. Zame je to velik korak naprej. Zelo mi je všeč, da so cilji visoki. V Lublinu se nisem boril za naslov. Zelo sem pogrešal ta pritisk, saj sem pred tem igral v klubih, ki so se borili za naslov," je na novinarski konferenci poudaril Bohar.

Zelo si je želel igrati že proti Baslu
Prejšnji četrtek je v 2. predkrogu Evropske lige Osijek izgubil proti Baslu z 1:2. "Ogledal sem si tekmo proti Baslu. Zelo težko mi je bilo pri srcu, saj bi lahko igral že na tej tekmi Evropske lige. Moj prejšnji klub mi ni dal zelene luči za odhod," je dodal Bohar.

Osijek sezone ni začel po načrtih. Na domači zelenici je izgubil proti Hajduku z 1:2, Dinamo pa je bil v Maksimirju boljši s 4:1. Trenutno je na četrtem mestu s sedmimi točkami po petih tekmah.

"Pogajanja so bila težka, saj so Poljaki želeli, da Damjan pride v Osijek šele 3. oktobra. Mi smo se dogovorili že prejšnji ponedeljek. Imeli smo načrt, da takoj opravi zdravniški pregled in nastopi proti Baslu. Ni se izšlo, zdaj pa gledamo le naprej. Zelo sem srečen, da se nam je uspelo dogovoriti," je pojasnil trener Nenad Bjelica, ki je lani vodil Dinamo v Ligi prvakov.