Leonardo Bonucci je po podatkih spletne strani Transfermarkt na nogometni tržnici vreden 35 milijonov evrov. Foto: Reuters
Leonardo Bonucci je po podatkih spletne strani Transfermarkt na nogometni tržnici vreden 35 milijonov evrov. Foto: Reuters
Roman Abramovič
Po katastrofalni lanski sezoni in ne najboljšem začetku letošnje, ko je Chelsea klonil pred Liverpoolom (1:2) in Arsenalom (3:0), želi lastnik Roman Abramovič preporoditi ekipo in poskrbeti, da se bo znova borila za naslov prvaka. Foto: Reuters

Po poročanju angleških medijev je ruski milijarder prejšnji teden obiskal trening članske ekipe Chelseaja v Cobhamu, kjer je izmenjal tudi nekaj besed z menedžerjem Antoniem Contejem.

Italijanskemu strategu je med drugim obljubil, da bo razvezal mošnjiček za nakupe v januarskem prestopnem roku, za Bonuccija pa je pripravljen odšteti 68 milijonov evrov, s čimer bi podrl rekordno vsoto za branilca, ki jo je prav Chelseaju za Davida Luiza odštel PSG (57 milijonov evrov).

Ta teden so v zahodni London prispeli predstavniki Juventusa in milanskega Interja, a za zdaj še ni jasno, ali so prišli v povezavi s prestopoma Bonuccija in Marcela Brozovića, ki so ga ogledniki pri londonskem klubu spremljali to poletje.

Branilec Conteja zelo ceni
Conte sicer zelo dobro pozna Bonuccija, saj ga je pri 'stari dami' treniral tri leta, vodil ga je tudi v italijanski reprezentanci. 29-letni branilec iz Viterba, ki je član Juventusa od leta 2010, Conteja zelo ceni. "V Italiji se ga je prijel vzdevek 'boter'. To pomeni, da utihneš in poslušaš, ko spregovori. Narediš to, kar od tebe zahteva, in se ne pritožuješ. Igralci mu želijo prisluhniti," je dejal, ko je Conte zapustil torinski klub in se namenil na Otok.

Bonuccija so želeli letos poleti na Otok že pripeljati pri Manchester Cityju, a brez uspeha. Pri Chelseaju bodo morali po oceni angleških strokovnjakov v Italijo poslati še izdatno boljšo ponudbo, saj letos ne nastopajo v Ligi prvakov.