Takole je Neymar zaključil akcijo za vodstvo Brazilije. Foto: EPA
Takole je Neymar zaključil akcijo za vodstvo Brazilije. Foto: EPA

stadionu po porazu v finalu svetovnega prvenstva leta 1998.

Tedaj so Francozi Brazilce ugnali s kar 3:0, kapetana ekip pa sta bila Didier Deschamps in Dunga, zdajšnja selektorja nogometnih velesil. Brazilci so na Stade de Franceu gostovali še leta 2011, ko je edini zadetek na tekmi dosegel Karim Benzema, ki je tokrat nosil kapetanski trak, na drugi strani pa je bil kapetan Neymar, ki je odločil srečanje.

Francozi so bili nevarnejši na začetku tekme in v 21. minuti so tudi povedli. Mathieu Valbuena je izvedel kot, najvišji pa je bil v skoku Raphael Varane, ki je z glavo popeljal gostitelje v vodstvo. Še pred odmorom so petkratni svetovni prvaki izenačili. Po lepi dvojni podaji z Robertom Firminom je Steva Mandandaja premagal Oscar.

V 57. minuti so Brazilci povedli, ko je z izvrstno globinsko podajo Willian v kazenskem prostoru zaposlil Neymarja, ta pa je z leve strani z močnim strelom povedel z 2:1. Neymar je na 61. tekmi v reprezentančni majici dosegel že 43. gol. 12 minut pozneje je prednost povišal Luiz Gustavo, ki je med neodločnimi francoskimi nogometaši z glavo zadel po kotu. Podajalec je bil ponovno Willian.

Prijateljska tekma:
FRANCIJA - BRAZILIJA 1:3 (1:1)
Varane 21.; Oscar 40., Neymar 57., Luiz Gustavo 69.

Francija: Mandanda, Sagna, Sakho, Varane, Evra, Matuidi (84./Giroud), Sissoko (74./Kondogbia), Schneiderlin, Valbuena (82./Payet), Griezmann (74./Fekir), Benzema.

Brazilija: Jefferson, Danilo, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luis, Elias (92./Marcelo), Luiz Gustavo, Oscar (86./Souza), Roberto Firmino (88./Luiz Adriano), Willian (83./Douglas Costa), Neymar.