Luiz Gustavo (levo) bi sobotno tekmo proti Stuttgartu začel na klopi, Dante (desno) pa bi bil šef obrambe, zamenjal ga bo Daniel van Buyten. Foto: EPA
Luiz Gustavo (levo) bi sobotno tekmo proti Stuttgartu začel na klopi, Dante (desno) pa bi bil šef obrambe, zamenjal ga bo Daniel van Buyten. Foto: EPA

Direktor izbrane vrste Brazilije Carlos Alberto Parreira je poudaril, da se morata do sobote do 16.00 zglasiti na zboru izbrane vrste v Rio de Janeiru. Če ne prideta, nikoli več ne bosta igrala za petkratne svetovne prvake, kar bi bilo leto pred domačim svetovnim prvenstvom prava katastrofa za oba nogometaša.
"Skušali smo najti prijateljsko rešitev, a Brazilci niso bili pripravljeni na pogajanja. Ponudili smo, da bi odpotovala v nedeljo, poskusili smo najti rešitev pri Fifi. Treba se je zavedati, da je napako naredila nemška nogometna zveza, ki je načrtovala finale pokala za 1. junij. Če ju ne spustimo, nas bodo Brazilci prijavili pri Fifi. Najhujša kazen je lahko celo odvzem pokala, če bi eden izmed njiju zaigral v soboto," je bil ogorčen predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.
Dante, ki je vedno nasmejan in skrbi za dobro voljo v garderobi, se je zelo veselil tekme v soboto pred 75.000 gledalci in nato nedeljskega slavja na Marienplatzu, ko bi lahko Bayern prvič v 113-letni zgodovini kluba osvojil trojček. Največji trg v Münchnu bo premajhen za vse navijače, napoveduje se slavje stoletja. Bavarci so prepričljivo osvojili nemško prvenstvo (zbrali so rekordnih 91 točk), prejšnjo soboto pa so na Wembleyju premagali dortmundsko Borussio v finalu Lige prvakov z 2:1.
V nedeljo prijateljska tekma z Angleži na Maracani
Oba igralca sta se že poslovila od soigralcev po današnjem treningu na Säbener Strasse, zvečer bosta iz Frankfurta poletela proti Rio de Janeiru. V nedeljo se bodo Brazilci na Maracani srečali z Anglijo na prijateljski tekmi, ki bo služila kot priprava na Pokal Konfederacij (začetek je 15. junija).

Nemški pokal, finale, sobota ob 20.00, Berlin:
BAYERN - STUTTGART

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, van Buyten, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandžukić.

Stuttgart: Ulreich, Sakai, Tasci, Niedermeier, Molinaro, Gentner, Boka, Harnik, Traore, Maxim, Ibišević.

Sodnik: Manuel Gräfe (Berlin)