Ko je Nabil Dirar sredi prvega polčasa zadel za 2:0, je bila tekma praktično odločena. Foto: Reuters
Ko je Nabil Dirar sredi prvega polčasa zadel za 2:0, je bila tekma praktično odločena. Foto: Reuters

Bolj kot poraz skeli slaba igra na sredini igrišča, kjer se v nogometu pravzaprav vse začne. Gostitelji so v tem delu igre dominirali, že po dobrih 20 minutah igre so zabili oba gola in s tem hitro "nokavtirali" slovenske prvake.

Belgijci začeli z visokim ritmom
Igra Maribora se je malenkost popravila, ko je trener Darko Milanič nevidnega Agima Ibraimija zamenjal z Robertom Beričem. Ta je po tekmi za Val 202 razmišljal: "V drugem polčasu smo res spremenili sistem igre, a to nam kaj dosti ni pomenilo. Belgijci so začeli z visokim ritmom. Nikakor nam ni uspelo doseči zadetka, s katerim bi lahko obrnili potek tekme."

Filipović: Hoteli smo igrati v tej ligi"
Na trenutke je bilo videti, kot da so se Mariborčani tekmeca ustrašili. To je priznal tudi Željko Filipović: "Na igrišče smo prišli s strahom, kar nas je hitro kaznovalo. Sami smo hoteli igrati v Evropski ligi, zdaj pa smo videli, da je to res težko. Naslednjo tekmo igramo doma, naredili bomo vse, da zmagamo. Samo še to šteje, a vemo, da bo težko."

Handanović: "To je šola za naprej"
V vijoličastem dresu je še najboljši vtis pustil vratar Jasmin Handanović, ki je nekajkrat izjemno posredoval in preprečil še višji poraz: "Pri porazu z 2:0 moje obrambne niso pomembne, saj niso pomagale k rezultatu. Malo smo se lovili, ker se je njihov napadalec dobro odpiral, vezni igralci pa so lepo utekali v prazen prostor. A to je šola za naprej. Še vedno nam ostane pet tekem."
Skupina H:
CLUB BRUGGE
- MARIBOR 2:0 (2:0)
20.000; Odjidja 7., Dirar 24.
RK: Rajčević 85./Maribor
Club Brugge: Coosemans, Hoefkens, Donk, Almebäck, Högli ( 91./Lestienne), Vazquez ( 71./Blondel ), Zimling , Odjidja, Akpala, Dirar, Refaelov ( 74./Meunier).

Maribor: Handanović, Mejač ( 81./Milec), Rajčević , Arghus, Viler, Mezga, Filipović , Mertelj ( 75./Cvijanović), Ibraimi ( 64./Berić), Tavares, Volaš.
Sodnik: Firat Aydinus (Turčija)