Zimzeleni Gianluigi Buffon bo po koncu svetovnega prvenstva v Rusiji nogometne čevlje obesil na klin. Foto: Reuters
Zimzeleni Gianluigi Buffon bo po koncu svetovnega prvenstva v Rusiji nogometne čevlje obesil na klin. Foto: Reuters

39-letnik, ki je že vrsto let nepogrešljivi čuvaj mreže Juventusa in je s 'staro damo' tudi dvakrat zaigral v finalu Lige prvakov v zadnjih treh letih, je dejal, da bo letošnja sezona njegova zadnja v karieri. Skleniti jo namerava na svetovnem prvenstvu - če se Italija tja prek dodatnih kvalifikacij, seveda, uvrsti.

"To bo moja zadnja sezona, v to sem prepričan. Še ena ali dve sezoni ne bi imeli bistvenega doprinosa na vse, kar sem do zdaj dosegel v nogometu. Nobenega, v tej bi dopolnil svojo zbirko z osvojeno Ligo prvakov, za konec pa bi mi ostal še lov na naslov svetovnega klubskega prvaka. Morda bi na eni tekmi nastopil Wojciech Szczesny, na eni pa jaz," je dejal Buffon.

Dodal je: "Toda s takšnim vratarjem, kot je on, obstaja velika verjetnost, da mu bom moral naslednje leto prepustiti mesto med vratnicama."

Za azzurre zbral 173 nastopov
Buffon, ki je nogometno pot začel leta 1991 v mladinskem pogonu Parme, se je štiri leta pozneje prebil v člansko zasedbo tega kluba, od leta 2001 pa je član Juventusa, s katerim je osvojil osem naslovov italijanskega prvaka (dva so torinskemu klubu odvzeli zaradi calciopolija), naslov v Serie B, tri italijanske pokale in pet italijanskih superpokalov. Z italijansko izbrano vrsto je leta 2006 postal svetovni prvak, leta 2012 pa evropski podprvak. Za azzurre je zbral 173 nastopov, za Juventus 633.

Zvedavi italijanski novinar presenetil Buffona
Zvedavi italijanski novinar presenetil Buffona