Kapetan Napolija Paolo Cannavaro je dvignil visoko v zrak pokal, ki ga je Napoli osvojil četrtič (1962, 1976, 1987, 2012). Foto: EPA
Kapetan Napolija Paolo Cannavaro je dvignil visoko v zrak pokal, ki ga je Napoli osvojil četrtič (1962, 1976, 1987, 2012). Foto: EPA
Edinson Cavani
Edinson Cavani je načel mrežo Juventusa. Foto: EPA

Dvojno krono sta "stari dami" (Juventus je Serie A končal brez poraza!) preprečila zadetka Edinsona Cavanija in Mareka Hamšika v živčnem drugem polčasu. Prvi je v 63. minuti zadel z 11-metrovke (prekršek nad Ezequielom Lavezzijem je storil vratar Marco Storari), drugi pa 20 minut pozneje iz protinapada po podaji Gorana Pandeva. Slovak je razblinil zadnje upe Juventusa, ki se je po zaostanku trudil izenačiti, vendar se je dvakrat izkazal Napolijev vratar Morgan De Sanctis.
Slovo Del Piera
Ob koncu tekme je bil zaradi udarca Salvatoreja Aronice s komolcem izključen Juventusov nogometaš Fabio Quagliarella. Napoli je zadnjo lovoriko osvojil leta 1990, ko je z Diegom Armandom Maradono postal italijanski prvak. Zmage v pokalu se je zadnjič veselil leta 1987. Zadnjo, 705. tekmo v dresu Juventusa je odigral Alessandro Del Piero, ki ga je v 68. minuti ob glasnih aplavzih zamenjal Mirko Vučinić.
Napoli je odlično začel tekmo in kar nekajkrat zapretil, v obrambi Juventusa se je poznala odsotnost Giorgia Chiellinija. Toda počasi so se tudi belo-črni prebudili in postajali vedno bolj nevarni. Prvi polčas se je končal z napako sodnika Christiana Brighija, ki bi moral pokazati na belo točko, saj je Aronica v kazenskem prostoru namesto žoge brcnil Claudia Marchisia.
Italijanski pokal, finale:
JUVENTUS - NAPOLI 0:2 (0:0)
Cavani 63./11-m, Hamšik 83.
RK: Quagliarella 90./Juventus

Juventus: Storari , Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner ( 68./Pepe), Vidal, Pirlo, Marchisio , Estigarribia, Borriello ( 73./ Quagliarella), Del Piero ( 68./Vučinić).

Napoli: De Sanctis , Campagnaro, Cannavaro , Aronica, Maggio, Džemaili , Inler, Hamšik ( 86./Dossena), Zuniga, Lavezzi ( 72./Pandev), Cavani ( 93./Britos).
Sodnik: Christian Brighi