Aleksander Čeferin je bil zelo zadovoljen s pristopom slovenskih nogometašev na zadnji tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Aleksander Čeferin je bil zelo zadovoljen s pristopom slovenskih nogometašev na zadnji tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

"Že večkrat sem povedal, da se bo analiza tega, kar se je dogajalo v teh kvalifikacijah, začela jutri (v sredo, op. a.). Zelo vesel sem, da so danes fantje odigrali tako vrhunsko. Pokazali so odločen in ponosen pristop ter da so vrhunska ekipa, ki se lahko gotovo uvrsti na naslednje svetovno prvenstvo," je še dodal prvi mož Nogometne zveze Slovenije, ki je pred tekmo dejal, da lahko razplet torkovega srečanja pomembno vpliva na njegovo odločitev, ali bo Matjaž Kek ostal selektor Slovenije.

Slovenija bo v kvalifikacijah za SP leta 2014 v Braziliji igrala v skupini E z Norveško, Švico, Albanijo, Ciprom in Islandijo. Kvalifikacije se bodo začele septembra prihodnje leto.

Navdušen nad klimo v reprezentanci
"Zdi se mi, da smo danes pokazali, da se ne damo kupiti. Fantje so ponosni na to, da igrajo za to reprezentanco. Navdušen sem nad pristopom, nad igro in na splošno nad klimo, ki se je v zadnjem času močno popravila," so bile še misli Čeferina takoj po tekmi.

"Neuvrstitev na EP je vedno neuspeh"
Čeferin je takoj po tekmi kratko izjavo podal tudi za TV Slovenija. Novinarju Urbanu Laurenčiču je tako med drugim povedal (VIDEO na desni strani): "Neuvrstitev na evropsko prvenstvo mora biti za tako reprezentanco, kot je naša, vedno neuspeh. Sem pa navdušen nad današnjo igro in z optimizmom lahko gledamo v prihodnost."

Že novembra prijateljska tekma
Predsednik zveze se je zazrl v prihodnost: "Novembra bomo odigrali prijateljsko tekmo z eno od velikih reprezentanc, za zdaj še ne vemo s kom, sta dve možnosti, tako ne bi izdajal, s katero bomo igrali. Na vsak način pa se bomo maksimalno pripravili za naslednji kvalifikacijski ciklus, ker je za nogometno zvezo uvrstitev na svetovno prvenstvo, naj se sliši še tako ambiciozno, nuja. Mi se želimo uvrstiti na naslednje svetovno prvenstvo in mislim, da imamo realne možnosti za to."