Petr Čech je po mnenju mnogih najboljši vratar na svetu. Foto: EPA
Petr Čech je po mnenju mnogih najboljši vratar na svetu. Foto: EPA
Nepozaben nogometni večer v Mariboru
Poljaki boljši od Čehov, Nemci od Rusov

Zvezdnik Chelseaja si je na tekmi proti Poljski poškodoval stegensko mišico in za dvoboj v Teplicah (17.30, prenos na TV SLO 2) skoraj zagotovo ne bo pripravljen.

To je potrdil tudi zdravnik češke reprezentance Petr Krejci: "Do srede ni ravno veliko časa, zato
je težko pričakovati, da bi Čech stoodstotno okreval.
"

Na dveh tekmah osvojili le točko
Čehi se pred tekmo s Slovenijo nahajajo v škripcih, saj so do zdaj na dveh tekmah proti Severni Irski (0:0) in Poljski (1:2) vknjižili le eno točko. "Zdaj moramo zmagati na vseh preostalih tekmah. Naredili bomo vse, da jih dobimo," je odločen trener Petr Rada.

Slovenci imeli v nedeljo prost dan
Slovenski reprezentanti, ki so v soboto razveselili navijače, so v nedeljo sicer dobili prost dan, zvečer pa so se ponovno zbrali, tokrat v Ljubljani. V ponedeljek bodo Kekovi varovanci opravili en trening v Domžalah s pričetkom ob 17.30.

Novakovič in Ljubijankič nared za Čehe
Na tekmi proti Čehom nimata pravice nastopa Boštjan Cesar in Andrej Komac, medtem ko je Zlatan Ljubijankič že opravil ultrazvok poškodovanega gležnja, ki pa ni pokazal nič hujšega. Potrebno bo počakati, da oteklina splahni in “Zlajo” bi moral biti nared za srečanje v Teplicah. Bolečine v desni nogi je po tekmi občutil tudi Milivoje Novakovič, ki pa so posledica udarcev med tekmo in utrujenosti in slovenskemu prvemu strelcu kvalifikacij ne bi smele preprečiti nastopa na naslednji tekmi.

V Teplice v torek dopoldne
Reprezentanca se bo v Teplice odpravila preko Prage z odhodom z brniškega letališča v torkovih dopoldanskih urah, za tekmo v Teplicah pa vlada veliko zanimanje tudi s strani slovenskih navijačev, ki si bodo tekmo ogledali v lastni režiji. Cena vstopnice je 8 evrov, zadnji dan za nakup pa je ponedeljek od 9. do 15. ure na NZS.

R. K.

Nepozaben nogometni večer v Mariboru
Poljaki boljši od Čehov, Nemci od Rusov