Celje bi se lahko 1. oktobra doma pomerilo s Crveno zvezdo, evropskim prvakom iz leta 1991, toda po nič kaj privlačni predstavi so proti Araratu v tretjem krogu kvalifikacij Evropske lige izgubili z 1:0. Foto: EPA
Celje bi se lahko 1. oktobra doma pomerilo s Crveno zvezdo, evropskim prvakom iz leta 1991, toda po nič kaj privlačni predstavi so proti Araratu v tretjem krogu kvalifikacij Evropske lige izgubili z 1:0. Foto: EPA

Odločilni zadetek je v 111. minuti dosegel Sergej Vakulenko, najdražji nogometaš v zasedbi armenskih prvakov. Nigerijski rezervist Otubanjo, ki je bil v podaljšku zelo razpoložen, je streljal z leve strani, Matjaž Rozman je strel ubranil. Žoga je prišla na desni strani kazenskega prostora do Alemaa, ki je bolj po naključju našel osamljenega branilca Vakulenka, ta pa je le nastavil nogo in zadel nebranjen del Rozmanove mreže.

Božić zadel, a iz prepovedanega položaja
To je bil taktičen dvoboj z malo priložnostmi, v prvem polčasu ni bilo niti enega kota in niti enega strela v okvir vrat. Celjani (na desni strani obrambe je Brecl dobil prednost pred Kadušićem) so se dobro branili, tekmeci v prvih 45 minutah niso ogrozili Rozmanovih vrat, vendar so bili tudi slovenski prvaki v napadu precej nekonkretni in premalo samozavestni.

Razočaranje v Erevanu: Celje brez prave vsebine

Omenimo strel Matica Vrbanca na začetku tekme (žoga je šla za las ob levi vratnici) in atraktiven zadetek Ivana Božića v 19. minuti, ki pa zaradi očitnega prepovedanega položaja ni bil priznan.

Ararat z igralci iz 17 držav
V drugem polčasu je imel za domače najlepšo priložnost Narsingh, ki je v 50. minuti ukradel žogo Kerinu in stekel proti celjskim vratom, toda meril je malenkost premalo natančno.

Tudi v prejšnji sezoni se je Ararat, ki ima v moštvu igralce iz 17 držav, prebil vse do zadnjega kroga kvalifikacij v Evropski ligi, v kateri je nato izpadel proti Dudelangeu.

Slovenski nogomet v evropskih pokalih nima več svojega predstavnika, saj je zvečer izpadla še Mura - PSV Eindhoven je bil boljši z 1:5.

EVROPSKA LIGA, 3. PREDKROG
ARARAT (ARM) –
Celje 1:0 (0:0) po podaljšku
Vakulenko 111.
Na tekmi ni bilo gledalcev.

Rumeni kartoni: Vakulenko, Gouffran; Božić, Vrbanec, Kerin, Dangubić, Stojinović.

Ararat: Čupić, Humanes (83./Otubanjo), Vakulenko, Meneses, Alemao, Gouffran (106./Ambarcumjan), Šahinjan, Sanogo, Mailson Lima, Jeisson Martinez (120./Ogana), Narsingh.

Celje: Rožman, Marandici, Zaletel, Stojinović, Brecl, Vrbanec (91./Pungaršek), Štravs (99./Benedičič), Kerin (86./Novak), Lotrič, Božić (112./Kuzmanović), Dangubić.

Sodnik: John Beaton (Škotska)

Mura – PSV EINDHOVEN 1:5 (1:2)