Mura ni pridobila licence za naslednjo sezono. Foto: Aleš Fevžer
Mura ni pridobila licence za naslednjo sezono. Foto: Aleš Fevžer
Mura gostuje v Stožicah, Maribor znova v Kranju

Slovensko in mednarodno licenco so dobili Aluminij, Domžale, Koper, Maribor, Olimpija, Rudar in Triglav. Gorica je zaprosila (in dobila) le za slovensko licenco.

Na prvi stopnji so bile zavrnjene slovenska in mednarodna licenca za Celje ter slovenska za Muro. Kluba imata možnost, da se pritožita na drugostopenjski organ do 15. maja. NZS do zaključka licenčnega postopka ne bo dajal izjav.

Celje: Problem se nanaša na prejšnje vodstvo
Se je pa na zavrnitev licence odzvalo vodstva Celja: "Nogometni klub Celje po daljšem obdobju ni imel težav z zadostitvijo finančnih kriterijev licenčne komisije, saj je do vseh akterjev pravočasno poplačal vse finančne obveznosti. Problem s pridobitvijo licence je nastal v povezavi s stečajem gradbene družbe CMC d.d. in se nanaša na severno tribuno stadiona Arena Petrol.
Čeprav sedanje vodstvo kluba ni imelo nikakršnega vpliva na nastalo situacijo, bo naredilo vse, da v pritožbenem roku predloži vsa ustrezna dokazila, na podlagi katerih bo klubu izdana licenca za nastopanje v 1. ligi in tekmovanjih Uefe."

Horvat: Krivi so grehi iz preteklosti
Tudi predsednica Mure 05 Nataša Horvat je dejala, da je za težave z licenco krivo prejšnje klubsko vodstvo: "Pritožba bo vložena in v tem kratkem roku bomo poskušali storiti vse, da stvari dopolnimo in speljemo na pot, ki si jo vsi želimo. Ključen je bil finančni kriterij in zaradi grehov in slabih potez iz preteklosti smo ostali brez licence. Pritožili se bomo. Puške ne bomo vrgli v koruzo in upamo, da bomo pri tem uspešni."

Mura gostuje v Stožicah, Maribor znova v Kranju