Večina ruskih reprezentantov igra v ruski ligi, zato jih član Toma iz Tomska Aleksander Radosavljevič dobro pozna. Foto: EPA
Večina ruskih reprezentantov igra v ruski ligi, zato jih član Toma iz Tomska Aleksander Radosavljevič dobro pozna. Foto: EPA
22 nogometašev poletelo proti Moskvi

Slovenci so z mariborskega letališča nekaj po 15. uri poleteli dobro razpoloženi. "V tem tednu smo naredili vse, kar smo načrtovali. Popolnoma smo osredinjeni na Ruse," sporoča steber obrambe Boštjan Cesar. Selektor Matjaž Kek je v zadnjem trenutku v moštvo vpoklical branilca Maribora Elvedina Džiniča, saj ima Matej Mavrič težave s hrbtom.

Nogometaši v elitnem Ritzu
Poškodba gležnja pa je preteklost za bočnega branilca Bojana Jokiča, ki je pred poletom v Rusijo dejal: "Nobene nervoze ni. Po prihodu v Moskvo nas čakata večerja in nato spanje. V petek se bomo pripravili na Ruse tako kot na vsakega drugega nasprotnika doslej. Za poskušino smo si že ogledali DVD z njihovimi tekmami." Slovenci v Moskvi bivajo v razkošnem hotelu Ritz Karlton na Tverski ulici, kjer je med drugim prespal tudi ameriški predsednik Barack Obama. Edini trening na stadionu Lužniki bodo opravili v petek ob 18.00.

Natanko 24 ur pred začetkom srečanja boste v petek lahko klepetali z Andrejem Stoparjem, dopisnikom TV in Radia Slovenije iz Ruske federacije.

DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP 2010
PRVE TEKME

Sobota ob 17.00:
RUSIJA - SLOVENIJA (prenos na TV SLO 2 in na MMC)
Ob 19.00:
GRČIJA - UKRAJINA

Ob 21.00:
IRSKA - FRANCIJA
Ob 21.30:
PORTUGALSKA - BiH

Nedelja ob 3.00:
KOSTARIKA - URUGVAJ
Povratne tekme bodo 18. novembra. V Ljudskem vrtu se bo začela ob 20.45.

Sobota ob 8.00:
NOVA ZELANDIJA - BAHRAJN *0:0
* - izid prve tekme

22 nogometašev poletelo proti Moskvi