Petr Čech je na finalni tekmi Lige prvakov v Münchnu obranil strel Arjena Robbna z bele točke v podaljšku, nato pa je blestel še pri streljanju enajstmetrovk. Foto: EPA
Petr Čech je na finalni tekmi Lige prvakov v Münchnu obranil strel Arjena Robbna z bele točke v podaljšku, nato pa je blestel še pri streljanju enajstmetrovk. Foto: EPA
Eden Hazard
Eden Hazard je bil najbolj zaslužen za uspehe Lilla v zadnjih dveh sezonah. Foto: EPA

Nekdanji vratar Rennesa in Sparte iz Prage je za češko reprezentanco zbral 89 nastopov in je med potniki na Euro 2012, ki ga bosta skupaj gostila Poljska in Ukrajina. "Verjamem, da bodo naslednja štiri leta enako uspešna kot dosedanjih osem, ki sem jih preživel v klubu do zdaj," je 30-letni Čech zapisal na svoji spletni strani.
Obetavni Hazard okrepil Chelsea
Evropske prvake je okrepil tudi sijajni vezist Eden Hazard. 21-letni reprezentant Belgije je bil izbran za najboljšega nogometaša v francoski ligi v letu 2011, ko je Lille popeljal do naslova prvaka. V letošnji sezoni je dosegel 17 golov, zanj pa sta se zanimala tudi Manchester City in Manchester United. Že oktobra se je odločil, da bo po koncu letošnje sezone zapustil Lille. Chelsea naj bi zanj plačal 40 milijonov evrov odškodnine.

Sigurdsson dokončno Swanseajev
Islandski reprezentant Gylfi Sigurdsson bo od prihodnje sezone dalje stalni član Swansea Cityja. 22-letni vezist je kot posojen nogometaš nemškega Hoffenheima za Swansea uspešno igral v drugi polovici sezone, zaradi česar se je vodstvo valižanskega kluba odločilo za dokončen odkup nogometaša. Sigurdsson, ki je na 18 tekmah za Swansea zabil sedem golov, bo nove delodajalce stal rekordnih 8,5 milijona evrov.

Hierro zapustil Malago
Nekdanji španski reprezentant Fernando Hierro je po manj kot letu dni zapustil direktorsko mesto pri španskem prvoligašu Malagi. Vzrok naj bi bilo nestrinjanje s katarskimi lastniki kluba. "To je moja osebna odločitev, o tem sem že seznanil tudi vodstvo kluba. Mislim, da je to pravi čas, saj tako moja odločitev ne bo imela prevelikega vpliva na klubske načrte za prihodnost," je pojasnil 44-letni Hierro, nekdanji nogometaš madridskega Reala in španske reprezentance, za katero je zbral 89 nastopov. Malaga je špansko prvenstvo končala na četrtem mestu in bo prvič v zgodovini igrala v kvalifikacijah za Ligo prvakov.