Lionel Messi je v letošnji Ligi prvakov dosegel rekordnih 14 zadetkov. Foto: EPA
Lionel Messi je v letošnji Ligi prvakov dosegel rekordnih 14 zadetkov. Foto: EPA
Frank Lampard
Tako Chelsea kot Barcelono v soboto čaka tudi pomembna tekma v domačem prvenstvu. Londončani se bodo pomerili z Arsenalom, Barca z Realom. Foto: EPA

je tedaj v 93. minuti z igralcem manj izenačil na 1:1, potem ko se je prva polfinalna tekma Lige prvakov na Camp Nouu končala z 0:0. Nogometaše Chelseaja je v Londonu razburilo slabo sojenje Toma Henninga Ovreböja.
Analitiki so našteli kar šest spornih položajev, v katerih bi norveški sodnik lahko piskal enajstmetrovko za Chelsea. Od tega so bile vsaj tri popolnoma čiste. Ovrebö ni dosodil niti ene. Resda pa je v 66. minuti neupravičeno pokazal tudi rdeči karton Barceloninemu nogometašu Ericu Abidalu.

Chelseajeva "stara garda" oživela
Londončani bodo šestič igrali v polfinalu, prejšnji mesec so v četrtfinalu izločili Napoli. Pod vodstvom Roberta Di Mattea, ki je zamenjal Andreja Villasa Boasa in poenotil slačilnico, doživljajo pravo "renesanso", imajo več svobode v igri in samozavesti. Chelseajeva "stara garda" Didier Drogba, Frank Lampard in John Terry, ki od prihoda Di Mattea lažje diha, bo brez dvoma dodatno motivirana, da se oddolži Kataloncem za grenak poraz iz leta 2009. Generalko je v nedeljo opravila z odliko - zmago v polfinalu FA-pokala nad Tottenhamom s 5:1.

"Robbie je briljanten. Prevzel je ekipo, za katero se je zdelo, da bo izpadla iz Lige prvakov, in ji je slabo kazalo v angleškem prvenstvu. Rad ima klub, prinesel je samozavest, govori z vsemi igralci. Odgovor nogometašev je lepo viden," je o Di Matteu povedal Lampard.
Neustavljiva Barca
Ekipi sta se v izločilnih dvobojih Lige prvakov srečali štirikrat, Barcelona je napredovala trikrat. Barca je v zadnjih tednih neustavljiva, dobila je 14 od 15 tekem in na prvem srečanju četrtfinala Lige prvakov v Milanu igrala 0:0. Proti Chelseaju je v najelitnejšem evropskem tekmovanju izpadla leta 2005 v osmini finala (1:2, 4:2).

Polfinale, prvi tekmi, sreda ob 20.45:
CHELSEA - BARCELONA

Verjetni postavi:
Chelsea: Čech, Bosingwa, Ivanović, Terry, Cole, Mikel, Lampard, Ramires, Raul Meireles, Mata, Drogba.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Fabregas, Sanchez.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)

Povratna tekma bo 24. aprila.

Torek ob 20.45:

BAYERN - REAL MADRID

Povratna tekma bo 25. aprila.
Finale bo 19. maja na Allianz Areni v Münchnu.