Sebastjan Cimerotič je optimist glede sredine pokalne tekme in dodatnih kvalifikacij slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič je optimist glede sredine pokalne tekme in dodatnih kvalifikacij slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Senad Tiganj in Sebastjan Cimerotič
S Senadom Tignjem sta udarni napadalni dvojec Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Green Dragons
Cime je po tekmi še enkrat pozdravil Green Dragonse. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Pogovor s Sebastjanom Cimerotičem
Tavares junak derbija v Šiški

35-letni Cime je poudaril, da bo do obračuna v osmini finala Pokala Hervis najbolj odločilna psihična priprava. Spregovoril je tudi o dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, kjer bi kot tekmece slovenskih nogometašev najraje videl - Portugalce! Zanimivo ...



Sebastjan, za vami je prvi večni derbi v Ljubljani po dolgem času. Kljub zelo pogumni in napadalni igri ter velikim priložnostim se ni izteklo po vaših željah. Na koncu je slavil Maribor.
Mi smo bili vso tekmo boljši. Manjkal je le gol, ki ga nismo dali. Ena napaka nas je stala točke. Kaj ti pomaga, če si dominanten vso tekmo? Tri točke so šle v Maribor. Hvala Bogu, da je v sredo spet nova tekma. Zdaj se je treba psihično pripraviti, saj tam popravnega izpita ni.


V napovedih pred derbijem ste bili zelo pogumni, zmagovalna serija je povečala vaše apetite. Po drugi strani pa ste le gostili državne prvake, ki so bili sicer v krizi. Se morda zdaj bojite, da se ne bi tehtnica prevesila na drugo stran?

Ne, vedel sem, da so to najhujše tekme, čeprav je bil Maribor v težkem položaju. Derbi je pač derbi in to je bilo tudi danes dokazano. Mi ne bomo nič popuščali. Ne glede na to, da smo danes izgubili, se zavedamo, da moramo tako nadaljevati. Na žalost smo nesrečno izgubili. Jaz še vedno trdim, da se bo Olimpija gotovo uvrstila v Evropo.

Samo vi ste imeli nekaj res lepih priložnosti. Bi se dalo kaj narediti drugače, da bi žoga pristala v mreži?
Dalo bi se, a po bitki si lahko vedno pameten. To so sekunde. Jaz bi dal vse, da se to ponovi, a danes so obrambni igralci Maribora dobro funkcionirali, vse čestitke. Mi moramo zdaj v sredo na vsak način zmagati, saj ne smemo dopustiti dveh porazov v Ljubljani.

Potem ko ste po tekmi prišli iz slačilnice, ste šli najprej še enkrat pozdravit navijače na stadion. Kaj se je dogajalo?
Rekel sem jim, da mi je žal, da smo izgubili, in da naj pridejo v sredo spet, da ne bi obupali. In da bomo v sredo storili vse, da zmagamo.

Na prvem derbiju avgusta v Mariboru niste igrali, tako da je bil to za vas prvi derbi po petih letih. Kako ste sami doživljali to pričakovanje?
Ves teden sem komaj čakal, da se ta tekma začne. Nekateri so rekli, da to ne bo več takšen derbi, kot je bil včasih, ampak to so danes demantirali navijači na tribunah. Hvala Bogu, da je Olimpija spet v prvi ligi in da so spet ti derbiji.

Že nekaj tekem vas vodi nov trener Robert Pevnik. Kako ste se ujeli z njim?
Super, že prej sva bila soigralca pri Olimpiji. Dokazal je, da je super trener, prinesel je precej novih stvari v ta klub. Rezultati kažejo svoje. Hvala Bogu, da imamo takšnega trenerja.

Ali ima tudi Safet Hadžič še vedno velik vpliv na vaše treninge?
S Pevnikom se že ves čas super razumeta in dopolnjujeta na treningu, tako da ni tako, da eden reče, da bomo delali na treningu to in to, drugi pa temu nasprotuje. Že od začetka sta zdogovorjena, kaj bosta počela na treningu.

Še eno vprašanje o reprezentanci. Kako ste spremljali ta teden igre naših, kako bi jih komentirali?
Čestitam jim. Pred začetkom kvalifikacij si nihče ni mislil, da bo Slovenija na drugem mestu in da bo igrala dodatne kvalifikacije. V ponedeljek bomo videli, koga bomo dobili. Jaz mislim, da lahko naša ekipa igra z vsakim! To so tudi dokazali med kvalifikacijami. Privoščim jim vse najboljše.

Proti komu mislite, da bi imeli največ možnosti?
Vsi govorijo o Grkih, a bomo videli. Jaz bi najraje videl Portugalce. To je reprezentanca, ki je tehnično zelo dominantna, a v obrambi - gledal sem nekaj njihovih tekem - niso nič posebnega in mislim, da imamo tukaj največ možnosti. Vemo, kako so Francozi močni v obrambi, tako da ... Jaz bi najraje videl Portugalce.

Pogovor s Sebastjanom Cimerotičem
Tavares junak derbija v Šiški