Robert Prosinečki je blestel tudi v dresu hrvaške reprezentance. Na svetovnem prvenstvu leta 1998 v Franciji se je veselil brona. Foto: EPA
Robert Prosinečki je blestel tudi v dresu hrvaške reprezentance. Na svetovnem prvenstvu leta 1998 v Franciji se je veselil brona. Foto: EPA

Nekdanji angleški reprezentant se je spomnil na nekdanjega soigralca iz Portsmoutha v pogovoru za Daily Mail, ko je tudi odgovarjal na vprašanja bralcev.

Enega izmed bralcev je zanimalo, kateri izmed njegovih nekdanjih soigralcev bi najtežje prenašal trenutne razmere, ko je potrebna samoosamitev zaradi pandemije koronavirusa. Crouch se je hitro spomnil na Prosinečkega.

"Na nekoga sem se spomnil. Prosinečki se ni ravno posvečal fizični pripravi. Edinkrat, ko ni kadil rdečih cigaret Marlboro, je bilo takrat, ko je bil bil na igrišču. Med tednom smo ga le redko videli trenirati, ampak moj bog, v Portsmouthu je igral neverjetno," je dejal 39-letni Crouch, ki je lani končal kariero. Na Fratton Parku je napadalec igral tudi v sezoni 2008/09.

"Vedno je imel pripravljen isti trik. Pripravil se je za strel na gol, nato pa je s stopalom le prestopil žogo in branilci so bili popolnoma zmedeni. Vsi so že vedeli, kaj pripravlja. Že z letala se je to videlo, vendar ga je bilo nemogoče zaustaviti. Res ga je bilo veličastno gledati tudi pri Crveni zvezdi in madridskem Realu. V Portsmouthu je imel prav tako šov, čeprav njegovi soigralci niso bili tako kakovostni," je še dodal Crouch.

51-letni Prosinečki je na 33 tekmah v Premier ligi dosegel devet golov, nato pa se je preselil v Ljubljano, kjer je preporodil Olimpijo, ki je blestela v jesenskem delu sezone 2002/03. Po 14 krogih si je nabrala ogromnih 11 točk naskoka pred Mariborom, ki pa je s sijajnimi predstavami v spomladanskem delu vseeno osvojil sedmi zaporedni naslov državnega prvaka.

Test nekdanjega virtuoza na novi koronavirus negativen
Trener turškega prvoligaša Kayserisporja in nekdanji hrvaški reprezentant je moral tako kot preostali člani kluba na testiranje za novi koronavirus, saj so imeli v klubu potrjeno eno okužbo. Test nekdanjega zvezdnika Olimpije je bil negativen.

Prosinečki je sicer spadal v tvegano skupino, potem ko je bil pred časom bolan, imel je trebušne težave in bil trikrat operiran. Trenutno je z njim vse v redu.