Dobrivoje Tanasijević je bil predsednik Crvene zvezde od lanskega novembra. Foto: www.crvenazvezdafk.com
Dobrivoje Tanasijević je bil predsednik Crvene zvezde od lanskega novembra. Foto: www.crvenazvezdafk.com

75-letnik se je znašel pod hudim pritiskom navijačev, potem ko so Beograjčani razkrili, da imajo 22,3 milijona evrov dolgov. Tanasijević je sicer poudaril, da ni odstopil zaradi navijačev, s katerimi se bo po njegovem mnenju morala ukvarjati tudi država.

Naslov izgubljen tudi teoretično
Stvari so se še zaostrile po sredinem porazu Crvene zvezde z 0:1 pri Javorju iz Ivanjice, po katerem "zvezdaši" šest tekem pred koncem srbskega prvenstva zaostajajo že 20 točk za Partizanom. Navijači so napovedali "radikalne ukrepe", s katerimi bodo izsilili odstop uprave.

Nogometaši tožijo, da niso dobili plač že tri mesece, nekateri nimajo več niti za hrano. Slovenski reprezentant Mirnes Šišič je ostal brez stanovanja. V Ivanjico so odpotovali na dan tekme, ker klub nima denarja za prenočitev v hotelu. Prejšnji mesec so klubu zaradi neplačanih računov za nekaj dni prekinili dobavo vode in izključili telefonski priključek.

Odstopi si sledijo eden za drugim
Vršilec dolžnosti predsednika bo eden od preostalih članov uprave, njegovo ime bodo sporočili čez nekaj dni. Na skupščini bodo potem izvolili novega predsednika, že četrtega v zadnjih petih letih. Slovo od Marakane je po koncu sezone napovedal tudi športni direktor Ilija Ivić. Že prej so odstopili podpredsednik Vladimir Jugović ter člana upravnega odbora Ljubomir Šćepanović in Dušan Sekulić.

M. R.