Začetek Simona Rožmana na Reki ni obetaven. Foto: EPA
Začetek Simona Rožmana na Reki ni obetaven. Foto: EPA

Črnih 12 minut za varovance Rožmana je v 14. minuti odprl Luka Ivanušec. Štiri minute pozneje je vodstvo povišal Mislav Oršić, v 20. minuti pa se je med strelce vpisal še slovenski reprezentant Petar Stojanović. V 26. minuti je spet zabil Oršić, ki je hat trick kompletiral v 70. minuti.

To je že tretji zaporedni prvenstveni poraz Rijeke, ki je na lestvici zdrsnila na peto mesto. Za vodilnim Dinamom zaostaja za 12 točk. Pod vodstvom Rožmana so Rečani na petih tekmah zmagali le enkrat.

Stojanović zadel na Rujevici – Dinamo s »petardo« odpravil Rijeko

"Dinamo je za razred pred nami. V prvih 20 minutah so izkoristili vsako priložnost in praktično zaključili tekmo," je povedal Rožman, ki je Rijeko prevzel na začetku oktobra.

"Smo v prehodnem obdobju. Skušamo ustvariti neko novo zgodbo, za kar je potreben čas. Začeli smo solidno, nato pa se je krivulja obrnila navzdol. Menim, da gre za normalen proces. Treba se je spočiti, narediti analizo in najti pravi misli. Tokrat smo naleteli na evropski Dinamo, odlično ekipo," je na novinarski konfrerenci povedal Rožman.