Matjaž Kek je lani z Rijeko osvojil dvojno krono, letos pa bo vitrina zelo verjetno ostala prazna. Foto: EPA
Matjaž Kek je lani z Rijeko osvojil dvojno krono, letos pa bo vitrina zelo verjetno ostala prazna. Foto: EPA

Gostitelji so začeli odločno, že v 3. minuti je po podaji iz kota Amir Rrahmani z glavo stresel prečko. V 24. minuti je Mario Gavranović z desne strani podal pred vrata, kjer je Izet Hajrović z desetih metrov zatresel mrežo. Sodniki so prvo napako storili osem minut pred odmorom, ko je napadalec Rijeke Araujo Heber stekel sam proti vratom, stranski sodnik pa je neupravičeno dvignil zastavico.

Takoj na začetku drugega polčasa je bil izključen Filip Bradarić. Kapetan Rijeke je prejel drugi rumeni karton, sodnik Zebec ga je pokazal zelo hitro. V 71. minuti je Petar Stojanović, ki je že imel rumeni karton, podrl Boaduja Maxwella Acostyja. Presenetljivo je rumeni karton dobil vezist Rijeke zaradi simuliranja.

Deset minut pred koncem je Ante Ćorić sijajno podal skozi obrambo gostov, El Arbi Hilel Soudani pa je poslal žogo prek vratarja Simona Sluge v mrežo. Tri minute zatem je končni izid postavil Ćorić po odlični podaji Stojanovića.

"Nikakor ne razumem obnašanja sodnika, po koncu tekme se mi je smejal v obraz. Zaustavil sem moje izbrance, ki so krenili proti glavnemu sodniku po koncu tekme. Mislim, da je bil tudi Dinamo enkrat oškodovan. Z igro v prvem polčasu sem zelo nezadovoljen. Zasluženo se je Dinamo uvrstil v finale," je pojasnil Kek.

Dinamo se bo v finalu 23. maja v Vinkovcih srečal s Hajdukom. Splitčani so v prvem polfinalu izločili zagrebško Lokomotivo s 5:3 po streljanju enajstmetrovk, po 120 minutah je bilo 1:1.

Hrvaški pokal, polfinale:
DINAMO ZAGREB - Rijeka 3:0 (1:0)
6.000; Hajrović 24., Soudani 80., Ćorić 83.

Dinamo Zagreb: Zagorac; Stojanović, Rrahmani, Perić, Sosa, Doumbia (87./Gojak), Ademi, Soudani, Hajrović (65./Čorić), Olmo (76./Fiolić), Gavranović.

Rijeka: Sluga; Zuta, Župarić, Punčec, Leovac, Bradarić, Grahovac, Acosty Pavičić (78./Bojinov), Heber (72./Kvržić), Puljić (67./Gorgon).

Sodnik: Mario Zebec

Finale med Dinamom in Hajdukom bo 23. maja v Vinkovcih.