Dario Melnjak je z volejem povišal na 0:2. Foto: www.alesfevzer.com
Dario Melnjak je z volejem povišal na 0:2. Foto: www.alesfevzer.com

V ekipi Domžal so zaradi poškodb manjkali Petar Franjić, Rubin Hebaj, Nermin Hodžić in Andraž Kirm. Amedej Vetrih ni imel pravice nastopa.
Bizjak in Melnjak poskrbela za lepo prednost
Uvod je pripadel izbrancem Simona Rožmana, domačega vratarja sta preizkusila Lovro Bizjak in Shamar Nicholson, streljal je tudi Agim Ibraimi, a pravega učinka še ni bilo. V 12. minuti je Adam Gnezda Čerin lepo prodrl in na robu kazenskega prostora zaposlil Lovra Bizjaka. Napadalec je spretno prodrl v kazenski prostor in z desno nogo z desetih metrov zatresel mrežo.
V 26. minuti je po podaji Bizjaka na levo stran kazenskega prostora Dario Melnjak žogo odlično sprejel. Z volejem je z desnico neubranljivo meril v desni kot nemočnega vratarja Luko Bilobrka. Šele po dveh prejetih golih so postali domači nevarnejši, a so se gostje do konca prvega polčasa uspešno branili.
Gostitelji precej boljši v drugem polčasu
Drugi polčas so gostitelji začeli kot prerojeni. Po napaki Senijada Ibričića na polovici Domžal je Tomislav Turčin sam prišel pred vratarja Dejana Milića in ga s strelom po tleh matiral. Kljub prejetemu zadetku so Domžale obdržale pobudo, poskušala sta še Nicholson in Gnezda Čerin, v 62. minuti pa je zelo lepo priložnost imel še Matija Širok, a je vratar Bilobrk njegov strel ubranil.

Sedem minut pred koncem je napako storil Agim Ibraimi, Stipo Marković pa je sam stekel proti vratom. Preigral je Milića in poslal žogo z desne strani v prazno mrežo.
Povratna tekma bo naslednji četrtek ob 21.00 v športnem parku v Domžalah. Zmagovalec tega dvoboja bo v 2. krogu igral kvalifikacij z rusko Ufo.

Evropska liga, 1. predkrog, prva tekma:
ŠIROKI BRIJEG – DOMŽALE 2:2 (0:2)
Turčin 47., Marković 83.; Bizjak 12., Melnjak 26.

Široki Brijeg: Bilobrk, Kvesić ( 46./Cabraja), Barišić, Kovačić, Ćorluka , Matić , Begonja, Marković, Turčin ( 85./Eliomar), Marić ( 62./Vukoja), Bagarić.

Domžale: Milić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Gnezda Čerin, Ibričić, Ibraimi ( 85./Žužek), Bizjak ( 91./Haljeta), Nicholson ( 76./Mujan).

Sodnik: Peter Ardeleanu (Češka)

Povratna tekma bo 19. julija ob 21.00.