Fabio Cannavaro bo prvi del rehabilitacije preživel na klopi italijanske reprezentance. Foto: Reuters
Fabio Cannavaro bo prvi del rehabilitacije preživel na klopi italijanske reprezentance. Foto: Reuters
Cannavaro in Buffon
Kapetanski trak naj bi prevzel vratar Gianluigi Buffon. Foto: EPA

Steber obrambe "azzurrov", ki je pred dvema letoma kot prvi dvignil pokal svetovnih prvakov, je v ponedeljek na treningu trčil z Giorgiom Chiellinijem in si pri tem potrgal vezi v levem gležnju.

Chielliniju ni lahko
"Pustite Chiellinija pri miru, mu je že zdaj zadosti hudo. Kriv sem si sam," je začel novinarsko konferenco branilec Real Madrida, ki je pred sedmo silo prišel na berglah. "V sredo grem na operacijo, potem pa bom ostal z reprezentanco in ji pomagal s klopi," je odločen 34-letnik iz Neaplja.

Cannavaro računa na JAR 2010
"To je bilo moje zadnje evropsko prvenstvo. Kot nogometaš moram biti pripravljen na take vrste poškodbe. Upam, da se bom v nekaj mesecih vrnil v staro formo in v naslednjih dveh letih poskrbel za sladke skrbi reprezentančnega selektorja," je Cannavaro potrdil, da, kljub razmišljanju o reprezentančni upokojitvi, še namerava braniti modre barve Italije.

Novi Donadonijev pomočnik
"Težko je izgubiti tik pred velikim turnirjem igralca takega kova kot je Fabio, a tukaj imamo Marca Materazzija in Barzaglija, ki bo zavzel kapetanovo mesto," se Roberto Donadoni zaveda pomena poškodbe dobitnika Zlate žoga za najboljšega igralca leta 2006 in dodaja: "Zelo pomembno je, da bo ostal z nami. Fabio bo lahko še vedno veliko prispeval k moštvu."

Namesto Cannavara je Donadoni v Avstrijo že vpoklical Alessandra Gamberinija (Fiorentina), medtem ko se o kapetanu še ni dokončno odločil. Italija igra v skupini C, ki se je je prejel tudi vzdevek skupina smrti, saj v njej igrajo Romuni, Nizozemci in italijanski veliki tekmeci - Francozi.

T. G.