Ta poteza Gianluigija Buffona ohranja Italijo v igri za četrtfinale. Foto: EPA
Ta poteza Gianluigija Buffona ohranja Italijo v igri za četrtfinale. Foto: EPA
Victor Piturca in Adrian Mutu
Victor Piturca kljub zapravljeni 11-metrovki v nadaljevanju turnirja veliko pričakuje od Adriana Mutuja. Foto: EPA

Svetovni prvaki so po porazu proti Nizozemski s 3:0, na naslednji tekmi proti Romuniji izvlekli točko (1:1), ki pa jih še drži v boju za četrtfinale. Po zmagi Nizozemske proti Franciji s 4:1 je jasno, da tulipani več ne morejo izgubiti prvega mesta.

Donadoni še vedno verjame v uspeh
Italijanski selektor Roberto Donadoni je resda spremenil igralno formacijo iz 4-3-3 v 4-3-1-2, a še vedno ostaja na udaru kritik. "Pritiskali smo, priigrali smo si nekaj res velikih priložnosti, a v nekaj ključnih trenutkih smo bili kaznovani," je po tekmi razmišljal Donadoni in se že zazrl v prihodnost: "Tekma s Francijo bo ključnega pomena, za biti ali ne biti. A ostajamo mirni in prepričani, da nam bo uspelo."

Grosso: Važen je dvig forme
Naši zahodni sosedi se niso pretirano ozirali na sodniško odločitev o razveljavljenem zadetku Luce Tonija. "Nikoli ne komentiram sodniških odločitev. Morda smo imeli na teh dveh tekmah nekoliko smole. Sodniki počnejo napake, za nas pa je bolj važno, da se dvigamo v formi," optimističen ostaja Fabio Grosso.

Mediji častijo Buffona
O zaroti so bolj prepričani italijanski mediji. Osrednji italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport je tako zapisal "Vsi proti nam, moramo zmagati". La Republica pa je zapisala: "Napake, smola in sveti Buffon." Gianluigi Buffon je z obranjeno enajstmetrovko Adrianu Mutuju ohranil Italiji ohranil možnosti za napredovanje v četrtfinale.

Piturca ni jezen zaradi zapravljene 11-metrovke
Na drugi strani romunski selektor Victor Piturca ni bil preveč razočaran nad zapravljeno enajstmetrovko: "Mutu ni zapravil strela. Buffon je bil tako dober, da jo je ubrnanil. To me sploh ne jezi, to je pač del igre. Bolj sem nezadovoljen zaradi načina, kako smo prejeli izenačujoči zadetek. Po danem zadetku smo se preveč veselili, igralci so izgubili koncentracijo, Italijani pa so nas hitro kaznovali."

S. J.