Portugalci so se večji del tekme enakovredno kosali s Španci. Foto: EPA
Portugalci so se večji del tekme enakovredno kosali s Španci. Foto: EPA

"To je bil dogovor. Če bi bilo 4:4 in bi Ronaldo streljal zadnji, bi se zdaj pogovarjali drugače," je o svoji odločitvi povedal Bento. Ronaldo ni mogel skriti razočaranja, ker ni prišel na vrsto: "Selektor me je vprašal, ali bi izvajal peto enajstmetrovko. Moj odgovor je bil, da jo bom. Včasih streljam prvi, včasih drugi, včasih tretji, tokrat sem bil žal na vrsti peti."

Med izvajanjem enajstmetrovk je v portugalski vrsti nastal tudi manjši nesporazum. Bruno Alves je mislil, da bo streljal tretji, a je bil na vrsti Nani. Vezist Manchester Uniteda je zadel, Bruno Alves pa zgrešil, kar se je izkazalo za usodno napako. "Bilo je nekaj zmede z Nanijem in Brunom Alvesom. Bruno je zgrešil in vrata v finale so se zaprla," je povedal Bento.

Portugalski selektor je mnenja, da je za finale zmanjkalo malce sreče: "Odigrali smo zelo dober turnir. Proti Španiji smo bili boljši v rednem delu, nato pa nismo bili več suvereni. Ne na tej tekmi ne na celotnem turnirju nismo imeli veliko sreče. Španija si zasluži igranje v finalu. Mi odhajamo domov z visoko dvignjeno glavo."

Ronaldo, ki je še na zelenici takoj po tekmi govoril, da se je njegovi ekipi zgodila krivica, se je pozneje malce ohladil: "Žalosten sem. Vedno je težko, ko izgubiš po enajstmetrovkah. Odigrali smo odličen turnir in dokazali, da smo zasluženo med štirimi v Evropi. Nismo imeli sreče, da bi se uvrstili v finale. S svojimi igrami sem zadovoljen, dal sem vse od sebe, žal mi je edino, ker nisem streljal enajstmetrovke. Zdaj bom navijal za Španijo, tam igra veliko mojih prijateljev."