RTV-ekipa za EP 2012. Foto: Stane Sršen
RTV-ekipa za EP 2012. Foto: Stane Sršen
Finale bo komentiral Urban Laurenčič, pred mikrofonom pa bosta tudi Tomaž Hudomalj in Andrej Stare. Foto: Stane Sršen
Zgodbe s prizorišča bosta pripravljala Leon Andrejka (levo) in Aleš Potočnik. Foto: Stane Sršen
Studijski del bodo moderirali Bojana Knez, Saša Jerković in Tomaž Hudomalj. Foto: Stane Sršen

"RTV ima visoka pričakovanja glede gledanosti, poslušanosti in branosti vsebin, povezanih z Eurom 2012 na Poljskem in v Ukrajini. Prepričan sem, da bomo uspešno posredovali najzanimivejše vsebine z evropskega prvenstva, saj imamo najboljšo ekipo, ki jo premore slovensko športno novinarstvo," je v uvodu predstavitve evropskega prvenstva povedal generalni direktor RTV-ja Marko Filli.

Tretji projekt v visoki ločljivosti
Televizija Slovenija bo prenašala 27 od 31 tekem EP-ja. "Po olimpijskih igrah v Vancouvru in svetovnem prvenstvu v JAR-u je to tretji veliki projekt, ki ga bomo prenašali v visoki ločljivosti (HD)," je povedal odgovorni urednik športnega programa na TV SLO Mile Jovanović. Zaradi zahtev Uefe v zaključku skupinskega dela, ko se tekme podvajajo, televizija ne sme imeti kombiniranih prenosov.

Finale bo komentiral Urban Laurenčič
Od komentatorjev na prizorišče odhajajo Ivo Milovanovič, Urban Laurenčič in za prvi del tudi Tomaž Hudomalj. Iz studia bo tekme komentiral Andrej Stare. Finale, ki ga je na največjih tekmovanjih vrsto let komentiral Milovanovič, bo tokrat v domeni Laurenčiča.

Za zanimivosti s prizorišča bosta skrbela Aleš Potočnik in Leon Andrejka. Studijski del, ki se bo začel uro pred vsako tekmo, bodo povezovali Saša Jerković, Bojana Knez in v drugem delu Tomaž Hudomalj.

Pestro tudi na Valu 202
Tudi Val 202 bo junija nogometno obarvan. V prvem delu bo na prizorišču leteči reporter Luka Petrič, v drugem pa Boštjan Janežič. Euro bo še posebej izpostavljen v klasičnih športnih oddajah Na Val na šport (9.15, 17.45), Športni soboti in Nedeljskem športnem popoldnevu. S pomočjo dopisnikov bo Val 202 spremljal tudi vzdušje v državah udeleženkah prvenstva.

Na MMC-ju vsi goli, vse tekme
Na spletnem portalu MMC RTV SLO si boste lahko ogledali vseh 31 tekem, tudi tistih, ki potekajo istočasno. Če boste zamudili kakšen zadetek, ne skrbite. Že nekaj minut po doseženem golu si ga boste lahko ogledali na našem portalu, kjer bodo v arhivu dosegljive tudi vse tekme v celotni dolžini. Ne pozabite na aplikacijo Nostradamus, kjer lahko napovedujete izide. Nagrada: kopačke in uradni žogi Eura. Predstavitev MMC-jevega portala najdete TUKAJ.

Sledijo atletika, Tour in olimpijske igre
Euro je prvi veliki poletni projekt RTV-ja. Konec meseca se začenjata evropsko prvenstvo v atletiki in kolesarska Dirka po Franciji, s katere bomo prenašali 16 etap in jo podrobno spremljali tudi na posebnem podportalu. Vrhunec bodo seveda olimpijske igre v Londonu, ki se bodo začele konec julija.