Euro se bo končal 26. junija. Foto: NZS
Euro se bo končal 26. junija. Foto: NZS

Na turnirju bo sodelovalo 16 reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Po dve reprezentanci bosta napredovali v boje na izpadanje. Preostalih 14 reprezentanc bodo dale kvalifikacije.

V Sloveniji se bodo tekme igrale na stadionih Celje, Bonifika, Stožice in Ljudski vrt, tekme na Madžarskem pa bodo gostili stadioni Bozsik, Gyirmoti, Sostois in Haladas.

Ljubljana bo gostila eno četrtfinalno in polfinalno tekmo, ena četrtfinalna bo tudi v Mariboru, finale bo v Szekesfeharvarju.

To bo tudi prvo prvenstvo te starostne kategorije, ki bo uradno potekalo v dveh državah.

Gliha objavil seznam igralcev za Portugalsko
Selektor Primož Gliha pa je objavil seznam igralcev (reprezentanca do 21 let), na katere bo računal na prijateljski tekmi v gosteh proti Portugalski, 14. novembra. To bo zadnja akcija Glihovih izbrancev, ki se pripravljajo na domače evropsko prvenstvo, v tem letu. Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo v Novi Gorici.

"Trenutno imamo velike težave z vratarji, saj igra v istem terminu kvalifikacije tudi mladinska reprezentanca Slovenije, tako da se je Domen Gril pridružil selekciji Agrona Šalje. Na tako zahtevno gostovanje bi tako morali oditi z dvema vratarjema, kar pa ni ravno najbolje, tako da se nam bo morda pridružil še kdo," je dejal Gliha.

Seznam vabljenih nogometašev: Adam Gnezda Čerin (Nürnberg), Žan Celar (Cittadella), Tomi Horvat (Mura), Luka Štor (Dynamo Dresden), Dejan Petrovič (Aluminij), Aljaž Ploj (Aluminij), Dušan Stojinović (Celje), Žan Zaletel (Celje), Janez Pišek (Domžale), Sven Šoštarič Karić (Domžale), Žiga Frelih (Inter Zaprešić), Leon Sever (Tabor Sežana), Egzon Kryeziu (Triglav), Žan Rogelj (Triglav), Jalen Arko (Triglav), Jan Mlakar (QPR), David Zec (Benfica), Vitja Valenčič (Olimpija).