Robinho se bo vrnil v Evropo v dresu Milana, kjer bo v napadu združil moči z rojakoma Ronaldinhom in Patom ter Švedom Ibrahimovićem. Foto: EPA
Robinho se bo vrnil v Evropo v dresu Milana, kjer bo v napadu združil moči z rojakoma Ronaldinhom in Patom ter Švedom Ibrahimovićem. Foto: EPA
Luis Fabiano in CSKA Moskva
Foto: Reuters
Klaas Jan Huntelaar
V zadnjih dveh letih je za Real in Milan na 45 ligaških tekmah dosegel 15 golov, s čimer pa ni prepričal svojih delodajalcev. Foto: EPA
David Trezeguet
David Trezeguet, ki je bil tako rekoč vsako poletje na izhodnih vratih Juventusa, se je po desetletju poslovil od Torina in "stare dame". Foto: EPA
David Villa
David Villa je s 40 milijoni evrov vrednim prestopom rekorder letošnjega poletnega prestopnega roka. Toliko je zanj Barcelona odštela Valencii. Foto: EPA

Rdeče-črnim je uspel še en velik ulov - v Milanu je zdravniški pregled opravil Robinho. Po informacijah naj bi Galiani z Manchester Cityjem sklenil podoben posel kot z Barco, torej najprej enoletna posoja in nato odškodnina - govori se o "skromnih" 15 milijonih evrov za brazilskega reprezentančnega napadalca. Robinho naj bi v Milanu ostal štiri sezone.

"Ibra" pregnal Huntelaarja, Robinho Borriella
Prihod švedskega napadalca je bil tudi znamenje, da v Milanu ne bo ostal nizozemski napadalec Klaas-Jan Huntelaar. V boju za njegov podpis je bil najuspešnejši Schalke, ki bo "rossonerom" odštel 13 milijonov evrov odškodnine. Pri rdeče-črnih prav tako letos prostora za Marca Borriella, ki se seli v Romo.

Bo šlo v Nemčiji bolje?
27-letni Huntelaar je blestel kot izreden strelec v dresu Ajaxa, nato pa je pred dvema letoma prestopil k Realu iz Madrida, kjer pa se mu ni uspelo uveljaviti. Podobno neuspešen je bil nizozemski reprezentant tudi pri Milanu, zdaj pa upa, da se bo v Bundesligi vrnil v staro strelsko formo.

Ob boku Raulu rojak Jurado
Schalke je Atletico Madridu hkrati odštel 11 milijonov evrov za 24-letnega španskega vezista Joseja Manuela Jurada. Schalke je že pred dvema tednoma poskrbel za najdomevnejšo okrepitev v nemški ligi, ko je v svoje vrste zvabil legendarnega napadalca Real Madrida Raul Gonzaleza. Atletico se je medtem okrepil z branilcem Rennesa Rodom Fannijem.

"Treze" uradno postal "herkul"
V ponedeljek zvečer je Hercules iz Alicanteja tudi uradno objavil, da se je klub na jugovzhodu Španije okrepil z Davidom Trezeguetom. Francoski napadalec je po desetih letih zapustil Juventus, za katerega je v tem času v vseh tekmovanjih odigral 318 tekem in pri tem zabil kar 171 golov. Svetovni prvak iz leta 1998 in strelec odločilnega gola v finalu Eura 2000 bo tako zaigral za četrti klub v svoji karieri. Zdaj 32-letni Trezeguet je svojo kariero začel v argentinskem drugoligašu Platenseju, nato pa se je preselil v Monaco, kjer je zablestel ob boku Thierryja Henryja.

Luis Fabiano ostaja v Sevilli
Sevilla je podaljšala pogodbo z brazilskim napadalcem Luisom Fabianom. Brazilskega reprezentanta je v poletnem prestopnem roku "lovilo" kar nekaj velikih klubov, toda nazadnje se je nekdanji nogometaš Porta odločil za podaljšanje sodelovanja s Sevillo do konca sezone 2012/13. Sevilla je tudi potrdila, da je vezista Pedra Alda Duscherja poslala k Espanyolu, od Barcelone pa si je izposodila urugvajskega branilca Martina Caceresa.

Fernandes pred dvema Slovencema
Chievo, za katerega igrata dva slovenska reprezentanta Bojan Jokič in Boštjan Cesar, se je okrepil s švicarskim reprezentančnim vezistom Gelsonom Fernandesom. 23-letni udeleženec SP-ja 2010 je lani igral v Franciji za St. Etienne, predtem pa je bil dve leti član Manchester Cityja.

Gyan v Sunderland, Diakhate okrepil Lyon
Eden od zvezdnikov svetovnega nogometnega prvenstva Ganec Asamoah Gyan je iz Rennesa prestopil v Sunderland. Pogodba z angleškim klubom ga veže 4 leta, prestop 24-letnega nogometaša pa naj bi stal 13 milijonov funtov. Senegalski nogometni reprezentant Pape Diakhate bo v sezoni 2010/11 kot posojen nogometaš kijevskega Dinama igral za francoski Lyon. S 26-letnikom je Lyon okrepil svojo obrambo, če bo Diakhate zadovoljil okus, pa ga lahko "mulci" odkupijo za osem milijonov evrov.

Misimović odšel v Turčijo
Wolfsburg je izgubil bosanskega organizatorja igre Zvjezdana Misimovića, ki odhaja k turškemu velikanu Galatasarayu.
Parižane okrepil Tiene
Reprezentant Slonokoščene obale Siaka Tiene se iz Valenciennesa, kjer je igral od leta 2008, se li v francosko prestolnico k Paris St. Germainu. Branilec, ki je igral tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu, je v Franciji igral še za St. Etienne in St. Reimes. PSG je znaj odštel milijon evrov odškodnine.

Manchester City največ zapravljal, Valencii največ denarja
Do zdaj je največji prestop opravila Barcelona, ki je Valencii za Davida Villo odštela 40 milijonov evrov. Tudi v drugi najdražji prestop je vpletena Valencia, Manchester Cityju je namreč Davida Silvo prodala za 31 milijonov evrov.

10 najdražjih prestopov tega poletja: 
David Villa iz Valencie v Barcelono 40,0 mio EUR
David Silva iz Valencie v Manchester City 31,0
Yaya Toure iz Barcelone v Manchester City 30,0
James Milner iz Aston Ville v Manchester City 29,0
Mario Balotelli iz Interja v Manchester City 28,0
Angel di Maria iz Benfice v Real Madrid 25,0
Bruno Alves iz Porta v Zenit St. Peterburg 22,0
Yoann Gourcuff iz Bordeauxa v Olympique Lyon 22,0
Javier Mascherano iz Liverpoola v Barcelono 22,0
Ramires iz Benfice v Chelsea 22,0