Navijači Porta se lahko sprašujejo, koliko časa bo neverjetni Radamel Falcao Garcia še ostal v Portu. Foto: EPA
Navijači Porta se lahko sprašujejo, koliko časa bo neverjetni Radamel Falcao Garcia še ostal v Portu. Foto: EPA
Cani
Cani je v zadnji minuti prvega dela poskrbel za vodstvo "rumene podmornice". Foto: EPA
Falcao
Falcao je bil v drugem polčasu neustavljiv. Utrdil se je na prvem mestu strelcev Evropske lige. Skupno je v letošnji sezoni dosegel že 15 zadetkov. Foto: EPA
Oscar Cardozo
Oscar Cardozo je z izjemnim prostim strelom zagotovil zmago Benfici. Foto: EPA
Vse kaže na portugalski finale

V drugem polfinalu je Benfica premagala Brago. Odločil je Oscar Cardozo z izjemnim prostim strelom po uri igre.
Cani kronal boljšo igro Villarreala
V prvem polčasu na stadionu Dragao ni prav nič kazalo na gladko zmago Porta. Španci so bili izredno nevarni v protinapadih, izkoristili pa so le enega. V zadnji minuti prvega dela je po desni strani ušel Nilmar in lepo podal pred vrata, kjer je bil z glavo natančen Ruben Cani.

Najstrožja kazen spremenila potek tekme
V 49. minuti je vratar Diego Lopez v kazenskem prostoru podrl Falcaa in sodnik Björn Kuipers je takoj pokazal na belo točko. Kolumbijski napadalec je španskega varuha mreže rutinsko poslal v napačno smer. Igra "rumene podmornice" je nato popolnoma razpadla. V 61. minuti je Freddy Guarin na desni strani zlahka švignil mimo Bruna in zadel bližnjo vratnico, žoga se je odbila nazaj do 24-letnega Kolumbijca, ki jo je z glavo spretno poslal v mrežo med nogama Diega Lopeza. Le šest minut pozneje je zelo slab Bruno le opazoval Hulka, ki je podal pred gol, kjer je Falcao le še podstavil levico.

Trener gostov Juan Carlos Garrido je v igro poslal Matillo in Marca Rubena, a tudi to ni pomagalo. Kolumbijska naveza je znova udarila četrt ure pred koncem, ko je Guarin s prostega strela našel Falcaa, ki je mojstrsko zadel z glavo. Piko na i je najboljši strelec Evropske lige postavil v zadnji minuti po podaji rezervista Jamesa Rodrigueza.
Cardozo blestel na Luzu
Prihodnji četrtek bo precej zanimiveje v Bragi. Benfica je na stadionu Luz povedla z golom Jardela v 50. minuti. Oscar Cardozo je najprej z glavo zadel vratnico, odbito žogo pa je Jardel z desno nogo spravil v mrežo. Vandinho je tri minute pozneje z glavo izenačil, potem ko je spremenil smer žogi po prostem strelu Huga Viane. Končni izid je postavil sijajni Cardozo z velemojstrskim prostim strelom s 23 metrov, žoga je zadela levi zgornji kot gola.

Polfinale, prvi tekmi:
BENFICA - BRAGA 2:1 (0:0)
60.000; Jardel 50., Cardozo 59.; Vandinho 53.

Benfica: Roberto, Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Coentrao, Javi Garcia, Carlos Martins ( 65./Gaitan), Cesar Peixoto ( 65./Jara), Saviola, Aimar , Cadozo.

Braga: Arthur, Garcia , Rodriguez , Paulao, Silvio, Alan, Vandinho , Hugo Viana ( 62./Marcio Mossoro), Salino, Meyong ( 56./Custodio), Lima ( 84./Kaka).

Sodnik: Craig Thompson (Škotska)


PORTO - VILLARREAL 5:1 (0:1)
35.000; Falcao 49./11-m, 67., 75., 90., Guarin 61.; Cani 45.

Porto: Helton , Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira, Guarin ( 79./Souza), Fernando , Moutinho, Hulk ( 84./J. Rodriguez) , Falcao, C. Rodriguez ( 71./Varela).

Villarreal: Diego Lopez , Gaspar, Marchena, Musacchio, Catala , Cani ( 71./Matilla), Borja Valero ( 67./Wakaso), Soriano, Cazorla, Nilmar ( 71./Marco Ruben), Rossi.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 5. maja, finale pa 18. maja v Dublinu.

Vse kaže na portugalski finale