Sepp Blatter se je dolgo upiral. Bodo zdaj žoge opremljene s posebnimi čipi? Foto: EPA
Sepp Blatter se je dolgo upiral. Bodo zdaj žoge opremljene s posebnimi čipi? Foto: EPA

Predsednik Fife je vsa leta vztrajal pri neuporabi tehnologije, saj naj bi ta spremenila pristnost najbolj priljubljene igre na svetu. A pritisk je bil po nedeljskih sodniških napakah (nepravilno razveljavljen zadetek Franka Lamparda in nepravilno priznan zadetek Carlosa Teveza) tako velik, da je Blatter moral sklicati posebno tiskovno konferenco.

Opravičil se je za napake
Švicar se je najprej opravičil za sodniške napake: "Obžalujem, ko je jasno, da je sodnik naredil napako. Brez dvoma si za tisto tekmo ni zaslužil petice. Res mi je žal za vse sodniške napake, za kar se opravičujem, opravičil sem se tudi obema reprezentancama, ki sta bili oškodovani."

Zelena luč za začetek pogovorov
Nato je napovedal: "Izkušnje na tem prvenstvu so pokazale, da bi bilo nespametno, da se ne bi znova začeli pogovarjati o uporabi tehnologije." Blatter o konkretnih ukrepih sicer ni spregovoril.

Obregnil se je ob francosko "afero"
Blatter se je obregnil tudi ob francoski nogomet in politiko, ki naj bi posredovala ob sramotnem izpadu iz Južne Afrike. "V Franciji so iz vsega skupaj naredili politično afero. Nogomet mora ostati v rokah nogometne zveze. Če se bo politika vmešavala v nogomet, se tamkajšnja zveza lahko obrne na Fifo, kjer jim bomo pomagali."

Tevez priznal prepovedani položaj
V nedeljo so sodniki naredili dve večji napaki - prvo ob prej omenjenem strelu Lamparda, drugo pa ob zadetku Carlosa Teveza, ki je Argentino proti Mehiki povedel v vodstvo 1:0. Argentinec je že priznal, da je zadel iz prepovedanega položaja.

V videonovicah na desni strani si lahko ogledate napaki na obeh tekmah.

"Bil sem sebičen, a sodnik je gol priznal"
"Najprej sem mislil, da sodnik zadetka ni priznal, potem sem naenkrat videl, da je priznal zadetek, in začel sem se veseliti. Vem in priznam, da sem zadetek dosegel iz prepovedanega položaja. Bil sem sebičen, ker sem začel slaviti, a sodnik je priznal zadetek in temu nimam več kaj dodati," je povedal Tevez.