V torek so delavci na stadionu imeli še veliko opravka s travnato površino. Foto: MMC RTV SLO
V torek so delavci na stadionu imeli še veliko opravka s travnato površino. Foto: MMC RTV SLO
Port Elizabeth
Port Elizabeth je prijetno obmorsko mesto na jugovzhodu Južne Afrike ob Indijskem oceanu. Foto: MMC RTV SLO

Igranje ob morju ustreza tudi slovenskim nogometašem, ki se po pripravah v Brunicu in dvotedenskem življenju na visoki nadmorski višini v največjem južnoafriškem mestu tu počutijo bolj "domače". "Čuti se razlika v višini. Lažje bo teči in dihati," je včeraj na novinarski konferenci povedal Bojan Jokič.

Slovenski navijači, ki so že prispeli v Port Elizabeth, so optimistični. "Lahko premagamo Angleže, saj bomo igrali s srcem," pravijo.

Angleži spoznavajo Slovenijo
Na Otoku verjamejo v uspeh proti Sloveniji, katere "kapetan ne more igrati niti v West Bromwichu", kakor se je zjutraj izrazila ena od novinark televizijske postaje Sky News. V Angliji bodo danes dokončno spoznali našo državo, številni še vedno ne vedo, kje sploh je.

Na omenjeni televizij je dopoldne gostoval tudi slovenski veleposlanik v Veliki Britaniji Iztok Jarc. "Prepričan sem, da bo to nervozna tekma. Pričakujem veliko tenzij. Vsi so pred velikim izzivom, tudi sodnik," je dejal Jarc. Voditelj, ki ga je intervjuval, je izjavil, da bo letos šel na počitnice v Slovenijo, ne glede na to, kakšen bo rezultat tekme.

Zupan: "Igrišče se suši"
Nekaj skrbi na stadionu Nelson Mandela Bay povroča nekoliko slabše igrišče. Zaradi močnega dežja prejšnji četrtek in petek obe reprezentanci na njem včeraj nista smeli trenirati.

"Malo je razmočeno, vendar se zaradi vetra suši, tako da ga bodo lahko ustrezno pripravili. Nevarno je le, da bi se v primeru ostrih startov znova 'odprlo'," je po nekaj korakih na njej zelenico opisal strokovni komentator TV Slovenija Branko Zupan.
Nekaj utrinkov z našega včerajšnjega obiska na stadionu si oglejte v spodnji fotogaleriji.
Iz Port Elizabetha,