Brazilija je najuspešnejši udeleženec svetovnih prvenstev. Koliko naslovov ima? Foto: EPA
Brazilija je najuspešnejši udeleženec svetovnih prvenstev. Koliko naslovov ima? Foto: EPA

Sašo Senar iz Mengša je pravilno ugotovil, da je bil Brane Oblak edini slovenski nogometaš, ki je bil do zdaj edini izbran v idealno enajsterico svetovnega prvenstva. Žreb mu je bil naklonjen in Sonyjev LCD-televizor, ki ga podeljuje Harvey Norman, je njegov. Na prvenstvu seveda srčno navija za Slovenijo, ob spremljanju nedeljske tekme proti Alžiriji pa je bil zelo nervozen. Ko je Robi Koren dosegel zadetek, je bilo vse drugače in zdaj je prepričan, da se bo Kekovim varovancem uspelo prebiti v osmino finala.

Knjigo Juana Vasleta Ustavite svet - mundial je tu! prejmejo Natalija Modic, Matjaž Kavčič, Bernarda Bele in Boštjan Brešan.

Do konca svetovnega prvenstva bomo vsak teden objavljali vprašanja, povezana s svetovnimi prvenstvi. Sodelujete lahko s prenosnimi telefoni prek SMS-sporočil. Po koncu vsakega tedna bomo med tistimi, ki so pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje, izžrebali dobitnike Sonyjevega LCD-televizorja, ki ga bo podaril Harvey Norman, in 5 knjig Juana Vasleta o zgodovini svetovnih nogometnih prvenstev - Ustavite svet - mundial je tu!

Vsi, ki boste v nagradnem kvizu sodelovali vsaj enkrat, se boste v končnem žrebanju potegovali za glavno nagrado - avtomobil KIA ceed. Šesto vprašanje: Koliko naslovov svetovnega prvaka je do sedaj osvojila Brazilija ?
a) 3
b) 4
c) 5

Uporabniki prenosnih telefonov morajo na številko 3000 poslati sporočilo z vsebino: "SP presledek št. odgovora". Torej: SP 1, če menite, da je pravilen prvi odgovor, SP 2, če se boste odločili za drugi odgovor, oziroma SP 3, če boste glasovali za tretji odgovor. Cena povratnega SMS-a je 0,49 evra. Splošna navodila za SMS-glasovanja so dostopna na www.rtvslo.si/sms.

Odgovore na peto vprašanje lahko pošiljate do ponedeljka, 21. junija, do 17. ure. Ime nagrajenca bo isti dan objavljeno na tej spletni strani in v nogometnem studiu na TV Slovenija v okviru svetovnega prvenstva.