Po Sašovem mnenju bodo v finalu Nemci in Nizozemci. Foto: Reuters
Po Sašovem mnenju bodo v finalu Nemci in Nizozemci. Foto: Reuters

Sašo iz Ljubljane se je iskreno razveselil nagrade in najprej podvomil v naš klic: "Ali je to res? Ali se hecate?" Redno spremlja nogometne tekme svetovnega prvenstva, ponudil pa je tak razplet: "Po sedaj videnem bodo v finalu Nemci in Nizozemci. Po izpadu naših ne navijam za nikogar, važno je le, da bo dober nogomet in da zmaga najboljši. Zmagovalca je pa nemogoče napovedati. Najlepšo igro so sicer po mojem mnenju prikazali Nizozemci, Brazilci, všeč mi je bila tudi Gana."

Kaj pa Slovenci? "Glede na to, kako malo vlagamo v nogomet, je uspeh super! Postali smo mednarodno prepoznavni."


V nagradnem kvizu lahko sodelujete s prenosnimi telefoni prek SMS-sporočil. Po koncu vsakega tedna bomo med tistimi, ki so pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje, izžrebali dobitnike Sonyjevega LCD-televizorja, ki ga bo podaril Harvey Norman, in 5 knjig Juana Vasleta o zgodovini svetovnih nogometnih prvenstev - Ustavite svet - mundial je tu!

Knjigo Juana Vasleta tokrat prejmejo Robert Jerala, Aleš Rozman in Petra Hribšek, ostala dva nagrajenca se nista oglasila.

Vsi, ki boste v nagradnem kvizu sodelovali vsaj enkrat, se boste v končnem žrebanju potegovali za glavno nagrado - avtomobil KIA ceed. Deveto in hkrati zadnje vprašanje nogometnega kviza se glasi:

Kdo je bil kapetan italijanske nogometne reprezentance, ki je leta 2006 prvi dvignil pokal ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka?
1 Fabio Cannavaro
2 Gianluigi Buffon
3 Francesco Totti

Uporabniki prenosnih telefonov morate na številko 3000 poslati sporočilo z vsebino: "SP presledek št. odgovora". Torej: SP 1, če menite, da je pravilen prvi odgovor, SP 2, če se boste odločili za drugi odgovor, oziroma SP 3, če boste glasovali za tretji odgovor. Cena povratnega SMS-a je 0,49 evra. Splošna navodila za SMS-glasovanja so dostopna na www.rtvslo.si/sms.

Odgovore na osmo vprašanje lahko pošiljate do ponedeljka, 12. julija, do 10. ure. Ime nagrajenca bo isti dan objavljeno na tej spletni strani in v nogometnem studiu TV Slovenija v okviru svetovnega prvenstva.