Za ikono Rome, kjer je kot začasni šef tudi začel trenersko kariero, snubcev najbrž ne bo manjkalo. Vicenzo Montella in Fiorentina sta se razhajala predvsem pri ciljih in vložku, ki je za to potreben. Foto: Reuters
Za ikono Rome, kjer je kot začasni šef tudi začel trenersko kariero, snubcev najbrž ne bo manjkalo. Vicenzo Montella in Fiorentina sta se razhajala predvsem pri ciljih in vložku, ki je za to potreben. Foto: Reuters
trener Maurizio Sarri
Maurizio Sarri prevzema Napoli v kočljivem položaju: ob neuspehu v boju za Ligo prvakov je pričakovati, da bodo klub zapustili nosilci igre, kot so kapetan Marek Hamšik, prvi napadalec Gonzalo Higuain ... Foto: EPA

"ACF Fiorentina je presodila, da je nedavno vedenje trenerja Vicenza Montelle jasen znak želje za prekinitev pogodbe," so zapisali v izjavi za javnost, s katero so potrdili prekinitev sodelovanja z nekdanjim izvrstnim napadalcem, ki je kot trener Fiorentino popeljal do treh zaporednih 4. mest v Serii A, letos pa je "Viola" igrala še v polfinalu Evropske lige in italijanskega pokala.

Premalo spoštljiv za trenerja Fiorentine?
"Pričakovali bi jasnejše, bolj spoštljivo in manj ambiciozno vedenje trenerja, ki bi moral bolj spoštovati dres, navijače in klub, od katerega je toliko prejel,"
so še skoraj užaljeno zapisali pri Fiorentini, ki mora zdaj najti ustrezno menjavo za 40-letnega Neapeljčana. Montella je sicer užival zaupanje pri igralcih, a odnosi z vodstvom kluba so bili že nekaj časa načeti, saj je bilo jasno, da Fiorentina kljub potencialu nima sredstev in s tem želje tekmovati za sam vrh italijanskega nogometa.

Skozi sezono prerodil Iličića
Montella je zaslužen za igralski preporod Josipa Iličića: novembra ga je že odrezal, a konec januarja ni prižgal zelene luči za posojo, spomladi pa je "Jojo" eksplodiral in bil celo prvi strelski adut Fiorentine v zaključku prvenstva. Jasmin Kurtić je pod Montello zaigral 21-krat, a bi se v vsakem primeru ločil od njega, saj toskanski klub ni izkoristil odkupne klavzule za Belokranjca, ki se tako vrača v Sassuolo.

Iz Empolija za krmilo Napolija
Petouvrščeni Napoli, ki je po izgubi Lige prvakov ostal še brez trenerja Rafe Beniteza (prevzel Real Madrid), je že našel novega šefa stroke. Predsednik in največji lastnik kluba Aurelio De Laurentiis je že izbral Špančevega naslednika. Tik pred podpisom enoletne pogodbe z možnostjo podaljšanja še za eno sezono z Napolijem je 56-letni italijanski trener Maurizio Sarri, ki je nazadnje sedel na klopi Empolija in z njim v nasprotju z napovedmi suvereno obstal v Serii A. Ni skrivnost, da De Laurentiis ni bil najbolj zadovoljen z izkupičkom Benitezovega mandata in mu je tako odhod v Real prišel še kako prav.

Reja ostaja trener Atalante
Zamejski Slovenec Edy Reja je medtem potrdil, da še naprej ostaja trener Atalante. Predsednik kluba ga je prepričal, čeprav je Reja načrtoval konec sodelovanja, potem ko je klubu iz Bergama zagotovil obstanek v italijanski prvi ligi.