Roberto Firmino je na 47. tekmi za reprezentanco dosegel 16. zadetek. Foto: Reuters
Roberto Firmino je na 47. tekmi za reprezentanco dosegel 16. zadetek. Foto: Reuters

Petkratni svetovni prvaki so na prvih dveh tekmah dosegli devet golov. Tite tokrat ni mogel računati na poškodovana Neymarja in Philippa Coutinha, Casemiro pa je manjkal zaradi okužbe z novim koronavirusom. Na stadionu Morumbi, domovanju Sao Paula, so gostitelji zadeli že v sedmi minuti, toda Richarlison, ki je odbito žogo pospravil v mrežo, je bil ob strelu Renana Lodija v prepovedanem položaju. Pred koncem prvega polčasa je še ena žoga končala v gostujoči mreži, a je bil zadetek Douglasa Luiza zaradi prekrška nad vratarjem Wuilkerjem Farinezom razveljavljen.

Luis Suarez je najboljši strelec v zgodovini urugvjaske reprezentance. Gol proti Kolumbiji je bil že 63. Foto: Reuters
Luis Suarez je najboljši strelec v zgodovini urugvjaske reprezentance. Gol proti Kolumbiji je bil že 63. Foto: Reuters

Trenutni južnoameriški prvaki so proti Venezueli, ki v kvalifikacijah ostaja še brez točk, imeli pobudo, prav tako so imeli precej več časa žogo v svoji posesti (71 odstotkov), a veliko priložnosti si niso priigrali. V 66. minuti so vendarle Brazilci matirali gostujočo obrambo. Po lepi kombinaciji na desni strani je po boku prodrl Danilo, ki je poslal predložek v kazenski prostor. V skoku je bil med Lodijem in Gabrielom Jesusom Darwin Machis sicer najvišji, toda žogo je odbil le do Roberta Firmina, ki je pred vrati ostal sam, napadalec Liverpoola pa velike priložnosti ni zamudil.

Visoka zmaga Urugvaja nad Kolumbijo

Urugvaj je bil s 3:0 v gosteh boljši od Kolumbije. V peti minuti je po napaki Yerryja Mine in Jeffersona Lerme z lepo podajo Edinsona Cavanija zaposlil Nahitan Nandez, napadalec Manchester Uniteda pa je rutinirano zadel. 54. minuta je tekla, ko je Jelson Murillo v kazenskem prostoru podrl Rodriga Betancurja, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Luis Suarez. V 73. minuti je zmago La Celesteja potrdil Nahitan Nandez, ki je zadel z velike razdalje.

Prvo kvalifikacijsko zmago je dosegel Čile, ki je bil z 2:0 doma boljši od Peruja. Oba zadetka je dal Arturo Vidal. Izkušeni vezist je v 19. minuti s prekrasnim golom z več kot 25 metrov, zadel je v levi zgornji vratarjev kot, načel gostujočo mrežo, v 34. minuti pa je z bližine povečal prednost.


3. krog:
KOLUMBIJA - URUGVAJ 0:3 (0:1)
Cavani 5., Suarez 54./11-m, Nunez 73.
RK: Mina 90./Kolumbija

ČILE - PERU 2:0 (2:0)
Vidal 20., 35.

BRAZILIJA - VENEZUELA 1:0 (0:0)
Firmino 66.

Že odigrano:
BOLIVIJA - EKVADOR 2:3 (1:0)
Arce 37., Moreno 60.; Caicedo 46., Mena 55., Gruezo 88./11-m

ARGENTINA - PARAGVAJ 1:1 (1:1)
N. Gonzalez 41.; A. Romero 21./11-m


4. krog, torek:
EKVADOR - KOLUMBIJA

VENEZUELA - ČILE

PARAGVAJ - BOLIVIJA

URUGVAJ - BRAZILIJA

PERU - ARGENTINA

Lestvica: Brazilija 9, Argentina 7, Ekvador in Urugvaj po 6, Paragvaj 5, Čile in Kolumbija po 4, Peru 1, Venezuela in Bolivija 0 točk.

Na prvenstvo se uvrstijo prve štiri reprezentance, peta pa gre v dodatne kvalifikacije.