Al Hilal je povedel v 18. minuti. Po podaji z desne strani v sredino kazenskega prostora je Salem Al Dawsari "s prve" matiral Diega Alvesa. Žoga je zadela enega izmed branilcev Flamenga in spremenila smer.

Bruno Henrique je dosegel zmagoviti gol Flamenga, nato pa poskrbel še za avtogol Al Hilala. Pri 3:1 je bil dvoboj odločen. Foto: Reuters
Bruno Henrique je dosegel zmagoviti gol Flamenga, nato pa poskrbel še za avtogol Al Hilala. Pri 3:1 je bil dvoboj odločen. Foto: Reuters

Henrique zrežiral preobrat Flamenga

Salem Al Dawsari se veseli vodilnega gola Al Hilala. Foto: Reuters
Salem Al Dawsari se veseli vodilnega gola Al Hilala. Foto: Reuters

Flamengo je izenačil v 49. minuti. Po lepo odigrani kombinaciji je Giorgian De Arrascaeta z okoli desetih metrov zatresel prazno mrežo. Južnoameriški prvak je v 78. minuti prišel do popolnega preobrata. Rafinha je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Bruno Henrique z glavo zabil žogo v mrežo. Malo pozneje (82.) pa je bil dvoboj odločen. Henrique je namreč z leve strani poslal žogo v sredino, kjer jo je Ali Albulayhi nespretno poslal v lastno mrežo za 3:1.

Liverpool favorit turnirja
Flamengo se bo v sobotnem finalu udaril z zmagovalcem srednega polfinala med mehiškim Monterreyem in Liverpoolom. Vodilni klub Anglije je nesporni favorit turnirja, saj so zmagovalci Lige prvakov dobili zadnjih šest klubskih svetovnih prvenstev. Nazadnje je Evropejce – Chelsea – leta 2012 na Japonskem presenetil Corinthians iz Brazilije. Prenos dvoboja med Monterreyem in Liverpoolom v sredo ob 18.30 na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Oster boj za finale na stadionu Kalifa v Dohi. Foto: Reuters
Oster boj za finale na stadionu Kalifa v Dohi. Foto: Reuters

Katar se pripravlja na svetovno prvenstvo leta 2022
Katar nadaljuje pospešene priprave na svetovno prvenstvo 2022, s čimer se je prizorišče vsakoletnega decembrskega turnirja celinskih klubskih prvakov iz Združenih arabskih emiratov zdaj preselil v Doho.

Na uvodni tekmi turnirja je katarski prvak Al Sadd izločil prvaka Oceanije Hienghene Sport (3:1), a nato je Xavijeva četa klonila v četrtfinalu pred prvakom CONCACAF-a Monterreyem (3:2). V drugem četrtfinalu je Al Hilal z 1:0 izločil Esperance de Tunis.

Zadetki s tekme med Flamengom in Al Hilalom

16. KLUBSKO SVETOVNO PRVENSTVO

KATAR 2019, Doha

Polfinale:
FLAMENGO
– Al Hilal 3:1 (0:1)
De Arrascaeta 49., Henrique 78., Albulayhi 82./ag; Salem 18.

Flamengo RJ vs AL Hilal Riyadh( id: 20324398 datum: 18.11.2019)

Sreda ob 18.30:
MONTERREY – LIVERPOOL
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

Finale in tekma za 3. mesto bosta v soboto, 21. decembra.

Prenos finala na TV SLO 2 in MMC-ju.

Za 5. mesto:
Al Sadd - ESPERANCE TUNIS 2:6 (1:4)
Bounedjah 32./11-m, Al Haidos 49./11-m; El Houni 6., 42., 74., Badri 13., 26./11-m, Derbali 87.
RK: Fadlalla 24./Al Sadd