Slovenija je na devetih kvalifikacijskih tekmah prejela samo štiri zadetke. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija je na devetih kvalifikacijskih tekmah prejela samo štiri zadetke. Foto: MMC RTV SLO
Beograd
Uvrstitev na svetovno prvenstvo v nogometu za vsako državo predstavlja velik praznik in praznovanje. V noči na nedeljo so srbski nogometaši po Beogradu takole proslavljali. Bomo v noči na četrtek to priložnost imeli tudi slovenski navijači? Foto: Reuters
Slovenska zastava na avtobusu je mimovozeče opozarjala na prisotnost navijačev zbranih v klubu Slovenija Supporters.
Slovenskih navijačev je v San Marinu okoli 600. Foto: MMC RTV SLO
Fantje so na San Marino pripravljeni

Varovanci Matjaža Keka bodo ob 20.30 gostovali pri San Marinu. Ozračje na kraju samem je za zdaj še zaspano. Novinar RTV Slovenije Aleš Potočnik poroča, da v sončnem dopoldnevu (še) ni opaziti velike množice navijačev. Dva avtobusa navijačev sta se v zgodnjih urah iz Ljubljane odpravila proti San Marinu. Slovenski nogometaši naj bi se v domovino - na brniško letališče - vrnili okrog enih ponoči.

Pot do Afrike: zmaga in največ točka Slovakov
Recept za prvo mesto v skupini prav gotovo dobro poznate - zmaga Kekovih fantov v San Marinu (ki ne bi smela biti vprašljiva), Slovaki pa ne smejo zmagati na Poljskem. To tekmo si boste lahko od 20.30 dalje v neposrednem prenosu ogledali na MMC-jevem kanalu.

Nogometne prenose si lahko ogledate od 20.30 dalje:

- San Marino - Slovenija na TV SLO 2 in na spletu

- Poljska - Slovaška na MMC TV

(Ogled na spletu je skladno s pogodbeno določenimi predvajalskimi pravicami mogoč le iz slovenskih IP-jev. Hvala za razumevanje.)


Češki časnik ponuja milijon kron

Svojo računico, malo verjetno, imajo tudi Čehi, ki za Slovaki zaostajajo za 4, za Slovenijo pa za 2 točki. Ob morebitni zmagi nad Severno Irsko in porazu Slovenije bi namreč osvojili 2. mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije. Češki časnik Blesk tako igralcem San Marina ponuja milijon kron (okrog 38.500 evrov), če bi premagali Slovenijo. "Zadnji dan kvalifikacij želimo narediti čim bolj zanimiv, zato ponujamo milijon kron za slovenski skalp," so zapisali v češkem tabloidu.

Le ena težava - redko dosežejo zadetek
Kapetan San Marina Andy Selva se je na ponudbo že odzval: "Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da zmagamo, a naš največji problem je v tem, da le redko dosežemo zadetek." Res, na 9 tekmah so dali le enega, prejeli pa kar 44.

Kvalfikacije za SP, skupina 3

Danes ob 20.30:
SAN MARINO - SLOVENIJA (TVS 2, tudi na spletu - slovenski IP-ji)
ČEŠKA - SEVERNA IRSKA
POLJSKA - SLOVAŠKA

Lestvica:                            
SLOVAŠKA 9 6 1 2 21:10 19
SLOVENIJA 9 5 2 2 15:4 17
ČEŠKA 9 4 3 2 17:6 15
SEVERNA IRSKA 9 4 2 3 13:9 14
POLJSKA 9 3 2 4 19:13 11
SAN MARINO 9 0 0 9 1:44 0









										

			
			
Fantje so na San Marino pripravljeni